Ortaokul mezunu olarak girdiği cezaevinden üniversite mezunu Usta Öğretici olarak çıktı

Ortaokul mezunu olarak girdiği cezaevinden üniversite mezunu Usta Öğretici olarak çıktı

Talip İlbaş, cezaevine düştüğünde ortaokul mezunuydu. Cezaevinde verilen kurslara katılarak geleneksel el sanatları eğitimi aldı, üniversiteyi bitirdi ve Usta Öğretici olarak cezaevinden çıktı.

Hükümlülerin meslek edinmeleri ve topluma kazandırılmaları amacıyla verilen kurslara katılarak geleneksel el sanatları eğitimi alan Talip İlbaş, cezaevinden üniversite mezunu olarak çıktı. Eski hükümlü tahliye olduktan sonra usta öğretici olarak başladığı işinde yüzlerce kursiyere sanat öğretiyor.

HEM MESLEK SAHİBİ OLDU HEM ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİ

Ceza İnfaz Kurumunda yeni bir meslek ve sanat öğrenen İlbaş, kurslarla hayata yeniden tutundu. Eğitim öğretim hayatını devam ettirerek ortaokul mezunu olarak girdiği cezaevinden üniversite mezunu olarak çıkan İlbaş, 14 yıl boyunca aldığı el sanatları kurslarıyla yeni bir meslek sahibi oldu ve tahliye olduktan sonra da kendisine yeni bir hayat kurdu.

CEZAEVİNDEKİ KURSLAR HAYATA BAĞLADI

Yozgat’ın Sorgun ilçesi Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğreticilik yaparak öğrendiği sanatını gelecek nesillere aktaran Talip İlbaş, hat, tezhip, ahşap ve ebru gibi geleneksel el sanatlarını kursiyerlere öğretiyor. Bugüne kadar yüzlerce kursiyere eğitim veren Talip İlbaş, “Cezaevine girdiğimde ortaokul mezunuydum. Ceza İnfaz Kurumunda liseyi bitirdim. Adalet Bakanlığı’nın açmış olduğu birçok meslek edindirme kurslarına katıldım. Bu kurslar beni hayata bağladı. Bu kursların sonunda açık cezaevine ayrıldığımda Yozgat Bozok Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü’nü bitirdim. Şimdi usta öğretici olarak çalışıyorum. Öğrenmiş olduğum sanatı, burada kursiyerlere aktarıyorum. Başkalarına faydalı olabiliyor, bir şeyler öğretebiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

ustaogretici2.jpg

ustaogretici3.jpg

AVAZTÜRK