Atamalar heyecanla bekleniyordu! Bakan Tekin ayrıntıları paylaştı

Atamalar heyecanla bekleniyordu! Bakan Tekin ayrıntıları paylaştı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları konusunda Kabine toplantısını işaret etti. Önümüzdeki hafta yapılacak olan toplantının ardından atama süreci ile ilgili açıklama yapılması bekleniyor.

Bakan Tekin, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, ihtiyaç duyulan kadro miktarını Hazine ve Maliye Bakanı ile Cumhurbaşkanı'yla paylaştıklarını belirtti. Öğretmen atamalarıyla ilgili detayların Kabine sonrası açıklanacağını ifade etti.

Yeniliklere Odaklanma

Bakan Tekin, müfredatın belirli aralıklarla değiştirilmesinin önemine vurgu yaparak, yenilikleri takip etmenin gerekliliğini dile getirdi. Haziran ayında göreve başladığından bu yana öğretmenlerle yapılan sohbetlerden ve etkinliklerden bahsetti.

Öğretmenlerin Talepleri

Öğretmenlerin ısrarlı şekilde haftalık ders saatlerinin artırılmasını talep ettiklerini belirten Bakan Tekin, bu talebin öğrencilerin kalıcı öğrenme sürecine katkı sağlayacağını ifade etti.

Müfredat Çalışmaları

Bakanlık olarak 2013'ten beri müfredat çalışmaları yürütüldüğünü belirten Bakan Tekin, yeni müfredatın hazırlanma sürecinde yapıcı eleştirilere açık olduklarını ve kapılarının herkese açık olduğunu vurguladı.

Öğretmen Atamaları ve Süreç

Bakan Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili sürecin yakından takip edildiğini ve Maliye Bakanı ile Cumhurbaşkanı'yla ihtiyaç olan kadro miktarını paylaştıklarını dile getirdi. Önümüzdeki hafta Kabine toplantısından sonra atama sürecine ilişkin detaylı açıklama yapılacağını ifade etti.