Bakan Göktaş son dakika duyurdu! Tam tamına 140 bin kişi yararlandı

Bakan Göktaş son dakika duyurdu! Tam tamına 140 bin kişi yararlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile Destek Merkezleri'nden geçen yıl yaklaşık 140 bin kişinin faydalandığını ve toplamda 3 milyon kişinin bu merkezlerden yararlandığını açıkladı.

ADEM'ler, kadınların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamanın yanı sıra çeşitli eğitimler ve kurslar sunarak kadınların güçlenmesini amaçlıyor.

Kadınların Potansiyellerini Ortaya Çıkarmak

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Aile Destek Merkezleri'nin kadınların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağladığını vurgulayarak, geçtiğimiz yıl yaklaşık 140 bin kişinin bu merkezlerden faydalandığını açıkladı. Bakan Göktaş, vatandaşların hayatına değer katmayı ve pozitif değişimler yaratmayı hedeflediklerini ifade etti.

Çeşitlendirilmiş Hizmetler

Bakanlık olarak her bir vatandaşın potansiyeline güvendiklerini belirten Bakan Göktaş, kadınların güçlenmesi için çeşitli hizmetler sunduklarını dile getirdi. ADEM'lerin, kadınların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak kurs ve eğitimler sunduğunu söyledi.

Faydalanan Kişi Sayısı Artıyor

Aile Destek Merkezleri'nin 2012 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini hatırlatan Bakan Göktaş, geçtiğimiz yıl 140 bin kişinin bu merkezlerden faydalandığını belirtti. Bugüne kadar ise yaklaşık 3 milyon kişinin ADEM'lerden yararlandığını ifade etti. İhtiyaçlar doğrultusunda ADEM'lerin yaygınlaştırılmasına devam edileceğini vurguladı.

Geniş Kapsamlı Faaliyetler

Bakan Göktaş, ADEM'lerde kadınların mesleki ve kişisel gelişimlerine ek olarak çeşitli eğitimlerin bulunduğunu açıkladı. Merkezlerde, el sanatları, kuaförlük, giyim kurslarına ek olarak terzilik, aşçılık, bilişim teknolojileri gibi alanlarda da eğitimlerin verildiğini belirtti. Ayrıca, müzikal, kültürel, sosyal ve sportif kursların da bulunduğunu söyledi.