Bulaşıcılığı en yüksek olan Omicron varyantı ile ilgili endişe verici açıklamalar gelmeye devam ediyor

Bulaşıcılığı en yüksek olan Omicron varyantı ile ilgili endişe verici açıklamalar gelmeye devam ediyor

Kovid-19'un en bulaşıcı varyantı olan Omicron varyanı ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yüzde 40 daha bulaşıcı olan Omicron varyantının belirtilerine neler?

YÜZDE 40 DAHA FAZLA BULAŞICI

Dünyada 6 milyondan daha fazla insanın ölümüne yol açan Kovid-19 virüsünün yeni varyantı olan Omicron hakkında açıklamalar geliyor. Covid-19 XBB.1.5 ile ilgili insanları korkutan açıklamalarda bu virüsün diğer varyantlara göre yüzde 40 daha bulaşıcı olduğu tespit edildi. Peki bu hastalığın belirtileri neler?

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ NELER?

Chicago Kamu Sağlığı Departmanı’nda komiser olarak çalışan komiser olarak çalışan Dr. Allison Arwady Omicron varyantı için önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda insanlarda grip gibi belirtiler gösteren bu hastalık burun tıkanıklığı, öksürük ve burun akıntısı gibi belirtileri bulunmaktadır şeklinde ifadelere yer verdi. İşte Arwady'nin açıklamaları;

“İnsanların grip benzeri belirtiler gösterdiğini görüyoruz. Burun akıntısı, boğaz ağrısı, öksürük ve burun tıkanıklığı gibi belirtiler yaygın” ifadelerine yer verdi. Bunun yanında yüksek ateş gibi belirtilerin ise daha az görülmeye başladığını söyledi.

Ayrıca Kent Üniversitesi’nde görevli profesör Martin Michaelis ise söz konusu varyant ile ilgili şu ifadelere yer verdi; “Şu an XBB.1.5’in belirtilerinin önceki Omicron varyantlarından farklı olduğuna dair bir iz yok” şeklinde konuştu.