Türk kahvesi neden su ile ikram edilir? Cevabi hepinizi şaşırtacak

Türk kahvesi neden su ile ikram edilir? Cevabi hepinizi şaşırtacak

Türk kahvesi Türk vatandaşları için vazgeçilmez bir keyif içeceğidir. Türk kahvesi her zaman su ile ikram ediliyor. Peki bunun sebebini hiç düşündünüz mü?

Türk kahvesi neden su ile ikram edilir?: Türk kahvesi Türk kültürünün olmazsa olmazlarındandır. Tarih boyunca Türk kahvesi tüketilmiş ve her zaman sunulan kahvenin yanında su ikram edilmiştir. Peki kahvenin yanında neden su ikram edildiği üzerine hiç düşündünüz mü? Avaz Türk olarak bunun sebebini sizler için araştırdık. Bakın nedenmiş?

KAHVENİN SU İLE İKRAM EDİLMESİNİN NEDENİ

kave-ve-su-702x336.jpg

Türk kahvesinin yanında su ile ikram edilmesinin sebebi bilim insanları tarafından araştırılmış. Buna göre kahvenin içerisinde çok yüksek derecede bulunan oksalat denen küçük moleküller böbrek taşı oluşumuna tetikliyormuş. Böbrekte oluşan bu taşların yüzde 75'i oksalat molekülleri ile oluşuyormuş.

turk-kahvesinin-yaninda-neden-su-fff80.jpg

Bu molekül birçok üründe bulunuyor. Fakat bu oran kahvede bir tık daha fazla olduğu araştırmalar sonucunda ortaya çıktı. Kahvenin su ile ikram edilmesinin sebebi işte bu araştırmanın sonucunda bulunan böbrek taşı riski imiş. Vücut sağlığı için oldukça önemli olan su taş oluşumunu da engelliyor.

Ayrıca kahvenin yanında su ikram edilmesinin bir diğer sebebi ise kahve içmeye başlamadan önce ağızdaki başka tatları giderebilmek için su ile ağzın çalkalanması ve daha sonra kahvenin içilmeye başlanması olduğu da bilinmektedir. Türk kahvesinin bu şekilde içilmesi kahvenin tadının daha net alınmasını sağlıyor.

BİR RİVAYETE GÖRE

turk-kahvesi-ve-su-kahvekafe-min.jpg

Çok uzun yıllar öncesinde de misafire ikram edilen Türk kahvesi yine yanında su ile sunulurmuş. Böylece misafirin kahveden önce su içmesi acıktığını gösteriyormuş. Misafirin acıktığını ev sahibine söylemekten çekinmesi gibi bir ince düşünce ile kahvenin yanında sunulan suyun bu işlevi de halk arasında bilinmektedir.