Kilo almak istiyorsanız sakın bu yiyecekleri tüketmeyin! İşte iştahınızı kapatacak olan o besinler

Kilo almak istiyorsanız sakın bu yiyecekleri tüketmeyin! İşte iştahınızı kapatacak olan o besinler

Kilo vermek kadar almanın da çok zor olduğu herkes tarafından dile getirilmektedir. Bu nedenle de özellikle kilo almak için nelerin yapılabileceği sık sık araştırılmaktadır. İşte kilo alma sürecinde uzak durulması gereken besinler.

Her ne kadar kilo vermenin oldukça zor olduğu ifade edilse de pek çok kişi tarafından da kilo almanın pek çok zorluğu bulunduğu ifade edildi. Diyetisyenler tarafından da gelen kişilerin talepleri üzerine neler yapılabileceği konusu gündeme gelirken bu defa vatandaşların zorluk çekmeden kilo alabilmelerini sağlayacak, tokluk hissinin oluşmasını engelleyerek hızlı bir şekilde doymayı engelleyecek yöntemler araştırılmaya başlandı.

Diyetkolik tarafından hazırlanan habere göre, bu süreç esnasında kişilerin kilo alma noktasında problemler yaşamaması için uzak durması gereken bazı besinlerin bulunduğu ifade edildi.

KİLO ALMAK İSTEYENLER DİKKAT!

İştahı kapatan ve de zaman içerisinde kişilerin kilo almasını engelleyebilecek olan bazı besinler bulunmaktadır. Bu besinlerin tüketilmesi halinde kişilerin bir süre boyunca tokluk hissi yaşayabileceği yapılan açıklamaların arasında yer aldı. Bu yiyecekler ve tokluk hissi meydana getiren durumları şu şekilde verildi;

SALATA = Tokluk hissi yaşamak istemeyen kişilerin en çok uzak durması gereken yiyeceklerden biri salatadır. Salatanın midenin beyne doyduğunu bildirmesi yaklaşık 20 dakika sürdüğü ifade edildi. Her ne kadar sağlık açısından son derece faydalı olduğu ve de n basıncını düşürmeye destek olur, kalp hastalığı ve felç riskini azalttığı bilinse de kilo alma sürecinde öğünlerin salata ile olması tokluk hissine neden olmaktadır.

ELMA = Elmanın tokluk hissi yaratması konusunda yapılan açıklamalara göre bunun nedeni, "Liflerin iştahı azalmasındaki etkisi midede bulunan sıvıları emilimidir. Bu sayede tokluk hissi verir. Aynı zamanda kolesterolü düşürmeyi sağlar, kan şekerini dengeler ve sindirimi destekler. Elma, B6, C, A, E, ve K vitaminleri ve potasyum, kalsiyum gibi birçok mineral açısından da zengindir. Elma gün içerisinde ara öğünlerine eklenerek, bu faydalarından yararlanılabilir." şeklinde ifade edildi. Bu nedenle kişilerin yemeklerden önce ya da sonra elma yemeleri durumunda iştahlarının kapanabileceği ifade edildi.

BROKOLİ = Son derece faydalı bir yiyecek olan brokoli kişilerin tok kalmasını sağlayacak olan besinlerden biri olduğu ifade edildi. Bu nedenle de özellikle de brokolinin pişirme süresine dikkat etmesi gerektiği uzmanlar tarafından yapılan açıklamalardan biri oldu.