CHP’de kurultay klasiği: Yumruklar konuştu

CHP’de kurultay klasiği: Yumruklar konuştu

CHP’nin tüzük kurultayında yumruklar konuştu. Tüzük değişikliğinin tartışmalı 52. Maddesinde düzenlenen ön seçim”in oylaması Divan Başkanı Hakkı Süha Okay’ın itirazına sahne oldu.

Tüzük değişikliğinin 730 oy alarak kadük kaldığını öne süren Hakkı Süha Okay’a CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç tepki gösterdi. Önce sözlü olarak tepkisini dile getiren Özkoç’un hakereti üzerine Divan Başkanı Okay koltuğu terk etti.

YUMRUK ATTI İDDİASI

Hakkı Süha Okay, CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç’un sinkafı üzerine koltuğunu bıraktı. Ancak Engin Özkoç, bu duruma da tepki gösterdi. İddialara göre Engin Özkoç, salonu terk etmek üzere olan Hakkı Süha Okay’ı yumruklama ve itiş kakışın yaşandığı ifade edildi.

SİZİN İÇİN YAPTIM

Bu arada tartışmalar üzerine CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu da söz almak zorunda kaldı. Tartışmadan duyduğu memnuniyetsizliği dile getiren ve Enin Özkoç’u eleştiren Kılıçdaroğlu ummadığı bir tepki ile karşılaştı. Genel başkana yüzde 20 oranında kontenjan hakkı getiren madde nedenile yaşanan tartışmanın tarafı olan Özkoç, Kılıçdaroğlu’na “Ne yapıyorsam sizin için yapıyorum” yanıtını verdi.

ÇERÇİOĞLU HALLETTTİ

Öte yandan Divan başkanlığı grevinden istifa ederek salonu terk eden Okay'ın yerine, Divan Başkan Yardımcısı Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu görevini devraldı. Tartışmalı 52. Maddenin de aralarında bulunduğu ve muhalefetin itiraz ettiği bazı düzenlemelerin tüzükte yer aldığı ifade edildi.

Muhalif kanat, gerek Divan Başkanı değişiminin gerekse de itirazlarına rağmen yapılan düzenlemelerin, iptali için yargı yoluna gitmek için değerlendirme yaptığı ifade edildi.