Elma sirkesinin faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Meğer bu derde de devaymış

Elma sirkesinin faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Meğer bu derde de devaymış

Elma sirkesi birçok alanda kullanılmaktadır. Hem hastalıklara şifa olsun diye hem de temizlik alanında kullanılmaktadır.

Elma sirkesinin faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Meğer bu derde de devaymış: Elma sirkesinin birçok alanda kullanılması ve kolay ulaşılabilir olması sebebiyle çok fazla kullanılmaktadır. Tam bir şifa deposu olan elma sirkesi mutfaklardan eksik edilmez Peki elma sirkesinin kullanım alanları neler? Hangi rahatsızlıklara iyi geliyor?

Elma sirkesi yemeklerin içerisinde, temizlik alanında ve hatta ciltte cilt bakımı niyetine kullanılabilmektedir. Su ile elma sirkesinin karıştırılarak cilde uygulanması sonucunda yüzünüzde bulunan normal PH dengesini korumuş olacak ve ışıl ışıl bir cilde sahip olacaksınız.

Cilt bakım ürünlerinde son zamanlarda yapılan zamlardan nasibini aldı. Bu yüzden kişisel bakım ürünlerine o kadar parayı vermek istemeyen vatandaşlar için doğal ve alternatif bir yöntem olan elma sirkesi vazgeçilmez olacak. Elma sirkesi hem saç bakımında kullanılabilir hem de cilt bakımında kullanılabilir.

ELMA SİRKESİ FAYDALARI

Elma sirkesi saç ve cilt bakımında kullanılmaktadır. Bunun yanında temizlik alanında kullanılmaktadır. Saç bakımı uygularken öncelikle şampuan ile saçlarınızı iyice yıkayıp duruladıktan sonra elma sirkesini saçınıza masaj yaparak uygulayın daha sonra ılık bir su ile durulayın. Bu uygulama ile saçlarınız güçlenecek ve yumuşacık bir dokuya sahip olacaksınız.

Bunun yanında sirke ciltte kullanılırken şu aşamalara dikkat etmelisiniz. Yüzünüzü iyice temizledikten sonra bir pamuk yardımı ile sirkeden azar azar alarak cildinize uygulayın. Birkaç dakika bekledikten sonra durulayın.

Ayrıca sirke kötü kokuları da ortadan kaldırır. Şöyle ki eğer banyodan sonra koltuk altınıza biraz sirke sürerseniz kötü kokmanızı engelleyecektir.