Meteoroloji peş peşe alarm verdi! Kuvvetli sağanak yağış başladı: O illerde yaşayanlar dikkat

Meteoroloji peş peşe alarm verdi! Kuvvetli sağanak yağış başladı: O illerde yaşayanlar dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kuvvetli yağış uyarısı yapıldı ve 5 Mayıs hava durumu raporu yayınlandı. Hafta sonu yaklaşırken, vatandaşlar hava durumu hakkında merak içinde.

Yağışların Ege Bölgesi'nde sağanak yağışlarla birlikte geçeceği belirtiliyor. Özellikle Aydın, Muğla, Afyonkarahisar ve Kütahya'da gök gürültülü sağanaklar görülebilir.

Dikkatli Olunması Gereken Durumlar

Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun bazı bölgeleri ile birlikte diğer şehirlerde sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Ege Bölgesi Hava Durumu

Ege Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak ancak öğle saatlerinden sonra Aydın, Muğla, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sabah saatlerinden sonra Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar etkili olacak.

İl İl Hava Durumu

Afyonkarahisar: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
Denizli: Parçalı ve az bulutlu.
İzmir: Parçalı ve az bulutlu.
Uşak: Parçalı ve az bulutlu.

Genel Hava Durumu

Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile bazı diğer bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde yağışların kuvvetli olabileceği uyarısı yapılıyor.