Meteoroloji saat vererk uyardı! Çok şiddetli olacak: Önlemsiz dışarı çıkmayın

Meteoroloji saat vererk uyardı! Çok şiddetli olacak: Önlemsiz dışarı çıkmayın

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde devam eden yağışlarla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni bir uyarı geldi.

Yarın sabah saatlerinden itibaren bazı illerde gök gürültülü, aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor.

Hangi İlleri Etkileyecek?

Yarın sabah saatlerinden itibaren Ankara ve Konya çevreleri ile Eskişehir'in doğusunda, öğle saatlerinden itibaren ise Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde gök gürültülü ve aralıklı sağanak yağışlar yaşanması öngörülüyor.

Diğer Bölgelerde Durum Nasıl?

Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde bu gece saatlerinden itibaren, Şanlıurfa ve Adıyaman çevrelerinde ise yarın öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak bekleniyor.

Batı Bölgelerde Yağışlar Etkili Olacak

Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yarın sabah saatlerinden itibaren, Karabük ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun iç kesimlerinde ise öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak yağışlar öngörülüyor.

Prof. Orhan Şen'in Açıklaması

Meteoroloji uzmanı Prof. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bu hafta yağışlı bir periyoda girdiğini ve hafta sonuna kadar yerel yağışların devam edeceğini belirtti. Ayrıca Marmara ve Karadeniz bölgelerinde sıcaklıkların ortalamada ya da altında seyredeceğini ve hafta sonuna kadar yükselmemesini beklediklerini ifade etti.