112 Gün sonra başlıyor: Araç sahipleri uymak zorunda! Uymayan yüzlerce lira ceza yiyecek

Türkiye’deki araç sahiplerini ilgilendiriyor. 112 Gün sonra başlıyor. Araç sahibi vatandaşlar uymak zorunda. Uymayan yüzlerce lira ceza ödemek durumunda kalabilir.

Her sene kış lastiği uygulaması 1 Aralık tarihinde başlıyor. Bu sene uygulamaya 112 gün kaldı. 112 Gün sonra şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar uygulamaya uymak durumunda kalacak. Geçtiğimiz uygulama döneminde lastik takmayan araçlara 2568 TL'lik trafik cezası kesileceği öğrenilmişti. Bu sene de para cezası uygulamasının devam etmesi bekleniyor.

Hususi otomobil sahipleri

2023-2024 Kış lastiği uygulaması döneminde hususi araç sahipleri için kış lastiği uygulaması zorunlu değil. Ancak can ve mal güvenliği için vatandaşların da lastik kullanmaları öneriliyor.

Gündem Haberleri