15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Görsel Şölen: 1500 Dron Aynı Anda Havalandı

15 Temmuz darbe girişiminin 10. yılı dolayısıyla İstanbul’da düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü semalarında dikkat çeken bir dron gösterisi gerçekleştirildi.

15 Temmuz darbe girişiminin 10. yılı dolayısıyla İstanbul’da düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü semalarında dikkat çeken bir dron gösterisi gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikte, 1500 dronla hazırlanan ışık gösterisi Boğaz hattında toplanan vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi.

Yaklaşık 10 dakika süren gösteride Türk bayrağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın portresi ve 15 Temmuz gecesinin simge görüntüleri gökyüzüne yansıtıldı.

1500 Dron İstanbul Semalarını Aydınlattı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin 10. yılı kapsamında düzenlenen etkinlik, akşam saatlerinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü çevresinde başladı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen organizasyonda, eş zamanlı olarak havalanan 1500 dron İstanbul semalarında etkileyici görüntüler oluşturdu.

Gösterinin en dikkat çeken anlarından biri ise gökyüzünde beliren “15 Temmuz’un 10. yılında irade bizim, zafer bizim” mesajı oldu. Dronların oluşturduğu koreografide Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın portresi ile Türk bayrağı da yer aldı.

15 Temmuz’un Sembol Kareleri Gökyüzüne Taşındı

Yaklaşık 10 dakika boyunca devam eden ışık gösterisinde, 15 Temmuz gecesinin hafızalara kazınan anları da yeniden canlandırıldı. Milletin direnişini ve kahramanlığını temsil eden figürler, dinamik koreografiler eşliğinde izleyicilere sunuldu.

Etkinlik kapsamında, darbe girişiminin en kritik anlarından biri olarak hafızalara kazınan sahnelerden esinlenilerek tankın karşısında duran Türk bayraklı insan silüeti de gökyüzünde oluşturuldu. Dronlarla hazırlanan görseller, Boğaz’ın üzerinde etkileyici bir atmosfer meydana getirdi.

Boğaz Hattında Yoğun İlgi Oluştu

Gösteriyi izlemek isteyen vatandaşlar, İstanbul Boğazı’nın farklı noktalarında bir araya geldi. Üsküdar, Beşiktaş, Beylerbeyi ve Ortaköy başta olmak üzere birçok noktada kalabalık gruplar, gökyüzündeki ışık gösterisini cep telefonlarıyla kaydetti.

Boğaz hattını dolduran vatandaşlar, yaklaşık 10 dakika süren organizasyonu ilgiyle takip ederken, dronların oluşturduğu figürler gece boyunca sosyal medyada da geniş yankı buldu.

Anma Etkinliklerinin En Dikkat Çeken Organizasyonlarından Biri Oldu

15 Temmuz’un 10. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler arasında öne çıkan dron gösterisi, ışık teknolojisiyle hazırlanan koreografileri ve gökyüzüne yansıtılan sembollerle dikkat çekti.

Türk bayrağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın portresi ve milletin direnişini temsil eden figürlerle hazırlanan gösteri, İstanbul semalarında görsel bir şölen oluştururken, vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Gündem Haberleri