Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (MbS) 19 Mart'ta başlayan ABD ziyaretinde Silikon Vadisi'ne de çıkarma yaptı. Apple CEO'su Tim Cook, Google'ın kurucusu Sergey Brin, Google CEO'su Sundar Pichai gibi en üst düzey isimlerce ağırlanan Veliaht'ın, Amerikan teknoloji devleriyle işbirliği imkanlarını araştırdığı belirtildi.
Kaliforniya eyaletinde birkaç güne yayılan temaslarında Apple CEO'su Tim Cook, Google'ın kurucusu ve kardeş şirket Alphabet'in başkanı Sergey Brin, Google CEO'su Sundar Pichai ve Google'ın diğer önemli yetkilileri, Magic Leap CEO'su Rony Abovitz, Virgin'in kurucusu Richard Branson ile biraraya gelen MbS, Magic Leap'in artırılmış gerçeklik gözlüklerini deneyen nadir kişilerden biri oldu.
Suudi Arabistan'ın ABD Büyükelçiliği, MbS'nin Apple'daki temaslarını da tweet atarak duyurdu.
Veliaht Prens'in, Apple yöneticileriyle şirketin uygulamaları ve eğitimindeki Arapça içeriğin genişletilmesi, Suudi Arap gençliğinin şirketin merkezlerinde eğitim alması, teknoloji, eğitim, araştırma ve staj potansiyeli olan alanları görüştüğü belirtildi.