AFAD o ili uyardı: Cep telefonlarına mesaj gönderildi!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) vatandaşları uyardı. Cep telefonlarına SMS gönderildi. Yapılan uyarıda, bugün vatandaşların tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Türkiye’de bugün bazı illerde yağışlı hava etkisini gösteriyor. Bu kapsamda AFAD, Samsun’da bulunan vatandaşların cep telefonuna uyarı mesajı gönderdi.

Söz konusu mesajda şu ifadeler yer aldı:

Meteorolojiye göre bugün Samsun’da yerel kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgara karşı tedbirli olun.

MGM’den bugün için bazı illere uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) de bugün için bazı illere uyarıda bulundu.Yapılan açıklamada ise, “Yağışların; Burdur, Isparta, Aksaray, Konya, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat çevrelerinde yer yer kuvvetli, Kastamonu'nun kuzeyi, Sinop un çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğindenani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” Denildi.

Gündem Haberleri