AK Parti'de ZAM MASASI: Asgari ücret 11 Bin 500 TL, Emekli 10 Bin TL, Memur 22 Bin TL ve Memura kira yardımı ise...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim öncesi vaatleri arasında yer alan zamlara ilişkin olarak verilen Temmuz ayı tarihi için beklentiler başladı. Son rakamlar ile ilgili kulis bilgileri alınıyor.

Seçimlerin ardından seçilen Milletvekilleri ile yola başlayacak olan Ak Parti'de Kabine'ye ve TBMM'nin 28. yasama dönemine bıraktı. Yeni hükümetin ve Meclis'in ilk adımlarının ekonomiye yoğunlaşacağı öngörülüyor.

AK Parti'de ZAM MASASI: Asgari ücret 11 Bin 500 TL, Emekli 10 Bin TL, Memur 22 Bin TL ve Memura kira yardımı ise...- TBMM'de dün gerçekleşen yemin töreninin ardından milyonlar 'En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Asgari ücrette artış olacak mı?' sorularını sormaya başladı. Yeni Kabinenin İlk ele alınacak konulardan biri ücret zamları olacak. Memur, memur emeklisi, işçi emeklisi ve asgari ücretliler için ücretler yeniden düzenlenecek.

Ocak ayında memur ve memur emeklilerine yüzde 30 zam yapılmıştı. İlave düzenleme yapılmaması halinde SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon kadar zam alacak. Memur ve memur emeklileri yüzde 6 toplu sözleşme ve yüzde 8'i aşan enflasyon farkını alacak. En düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltileceği açıklanmıştı. Bu düzenlemenin yasayla çıkarılması gerekiyor.

BÜYÜKŞEHİRLERDE MEMURA KİRA YARDIMI DÜZENLEMESİ

Büyükşehirlerde memurlara kira yardımını içeren seyyanen zam düzenlemesi de yasaya dahil edilecek.

İLK GÜNDEM MADDELERİNDEN BİRİ: EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI

En düşük emekli aylığı 7 bin 500 liraya çıkarılmıştı. 7 bin 500 üstü maaş alanlar için kademeli artış düzenlemesi yapılacak. Bununla ilgili düzenleme de Meclis'in ilk ele alacağı konulardan olacak.

ASGARİ ÜCRET İÇİN '500 DOLAR' KONUŞULUYORDU

Asgari ücret yılbaşında 8 bin 500 liraya çıkarılmıştı. Seçim öncesinde asgari ücretin 500 dolara çıkarılması yönünde ifadeler yer almıştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarının ay sonu ya da temmuz başına kalabileceği belirtiliyor.

KİRA ARTIŞ SINIRI

Kira artışlarını yüzde 25'le sınırlayan düzenleme 1 Temmuz'da sona erecek. Bu konuda da Meclis'te yapılacak yasal düzenlemeyle nasıl adım atılacağı belirlenecek.

EV HANIMLARINA KOLAY EMEKLİLİK DE ÖNCELİKLER ARASINDA

Ev hanımlarına kolay emeklilik imkanı, Bağ-Kur ve SSK gün sayısında eşitleme, evlenecek çiftlere kredi kolaylığı gibi yasal düzenlemeler Meclis'te öncelikli olacak.

Gündem Haberleri