Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın huzurundan ayrıldıktan sonra yaptığı açıklamada Erdoğan’la Külliye’nin karşısına yapılacak olan müzenin projesini konuştuklarını söyleyen Melih Gökçek’in bugünkü ilk işinin Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerin üst düzey yöneticilerini alarma geçirmek oldu.
Külliye ‘den ayrıldıktan sonra ayağının tozu ile üst düzey bürokratlarını ve bağlı şirketlerin yöneticilerini arayan Melih Gökçek’in 25 yıllık bilançonun çıkarılması talimatını verdiği öne sürüldü. Gökçek’in talimatı üzerine başta Ankara Büyükşehir belediyesi olmak üzere, Belya-ANFA ve diğer bağlı şirketlerde hummalı bir çalışma başlatıldı. Gelir-gider bilançoları, personel sayıları, işten ayrılan personel, yatırımlar, yarım kalanlar ve diğer alanlarla ilgili 25 yılllık tozlu defterler tozlu raflardan indirildi. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan emsal arttırım kararlarının hibe edilen arsaların çetelesinin de çıkarıldığı belirtildi.
YURTDIŞINA İLGİNÇ SEYAHAT
Öte yandan Ankara kulislerinde Melih Gökçek’in çeyrek asırlık bilanço çıkardığı konuşulup, çeşitli yorumlar yapılırken akşam saatlerinde ise bir başka bilgi bomba etkisi yaptı. Kulislerde Melih Gökçek’in bu akşam Ankara Büyükşehir Genel Sekreteri Asım Balcı, bir Genel Sekreter Yardımcısı ve Belya Belko, Anda, Metropol şirketlerinin Genel Müdürleri ile Portakal Çiçeği Vadisi’ndeki bürosunda bir araya geldikleri öğrenildi. Gökçek ve bazı Ankara Büyükşehir Belediyesi üst düzey bürokratlarının bu akşam yurt dışına seyahat edeceklerini, Pazar günü de yurda döneceklerini yakın çevrelerine söyledikleri öğrenildi.
AVAZTÜRK ÖZEL