Aziz Yıldırım Diego Carlos'u Odasına Çağırdı: Görüşmenin Ardından İtalya'ya Gitti

Fenerbahçe'de Diego Carlos'un Parma'ya transfer süreci devam ederken, Brezilyalı stoperin İtalya'ya hareketinden önce Başkan Aziz Yıldırım ile özel bir görüşme yaptığı öne sürüldü.

Fenerbahçe'de Diego Carlos'un Parma'ya transfer süreci devam ederken, Brezilyalı stoperin İtalya'ya hareketinden önce Başkan Aziz Yıldırım ile özel bir görüşme yaptığı öne sürüldü. Yıldırım'ın oyuncunun bazı davranışlarından rahatsız olarak “Bana Carlos'u çağırın” dediği, ardından ikilinin kapalı kapılar ardında konuştuğu aktarıldı. Fenerbahçe ise Carlos'a Parma ile görüşmesi ve sağlık kontrolünden geçmesi için resmi olarak izin verildiğini duyurdu.

DIEGO CARLOS İÇİN PARMA SÜRECİ BAŞLADI

Fenerbahçe'de yeni sezon kadro planlaması doğrultusunda Diego Carlos ile yolların ayrılması gündemde. 33 yaşındaki Brezilyalı savunmacının yeni adresinin İtalya Serie A ekiplerinden Parma olması bekleniyor.

Sarı-lacivertli kulüp, transfer görüşmelerinin yapılabilmesi için oyuncuya resmi olarak izin verdi. Carlos, sağlık kontrollerinden geçmek ve Parma yönetimiyle masaya oturmak üzere İtalya'ya gitti.

Transfer henüz tamamlanmış değil. Fenerbahçe'nin resmi açıklamasında sürecin sağlık kontrolleri ve görüşmelerin ardından netleşeceği belirtildi.

AZİZ YILDIRIM: “BANA CARLOS'U ÇAĞIRIN”

Diego Carlos'un ayrılık sürecinin perde arkasına ilişkin dikkat çeken bilgileri gazeteci Sercan Hamzaoğlu aktardı.

Hamzaoğlu'nun açıklamasına göre Aziz Yıldırım, Brezilyalı futbolcunun bazı hâl ve hareketlerinden rahatsız olduktan sonra yöneticilere:

“Bana Carlos'u çağırın”

dedi.

Bunun üzerine Diego Carlos'un Başkan Yıldırım'ın yanına gittiği ve ikilinin özel bir görüşme gerçekleştirdiği öne sürüldü.

KAPI KAPANDI, İKİLİ BAŞ BAŞA KONUŞTU

Aktarılan bilgilere göre Aziz Yıldırım, Diego Carlos'u odasına aldıktan sonra kapıyı kapattı ve Brezilyalı stoperle baş başa görüştü.

Görüşmenin bütün ayrıntıları kamuoyuna açıklanmadı. Hamzaoğlu'nun aktardığı bir başka bilgiye göre Yıldırım'ın Carlos'a:

“Sen bize yardımcı ol, biz sana yardımcı olalım”

şeklinde bir yaklaşım sergilediği ve ayrılık sürecinin bu görüşmenin ardından hızlandığı belirtildi.

İkili arasında geçtiği aktarılan konuşmalar resmi kulüp açıklamasında yer almadı ve gazeteci Sercan Hamzaoğlu'nun verdiği bilgilere dayanıyor.

GÖRÜŞMENİN ARDINDAN İTALYA'YA GİTTİ

Aziz Yıldırım ile yapıldığı belirtilen görüşmenin ardından Diego Carlos'un transfer sürecinde hareketlilik yaşandı.

Brezilyalı stoper, Parma ile görüşmeler yapmak üzere İtalya'ya hareket etti. İtalyan ekibiyle anlaşma sağlanması ve sağlık kontrollerinin olumlu sonuçlanması halinde transfer sürecinin tamamlanması bekleniyor.

Fenerbahçe'nin Carlos konusunda karşılıklı mutabakat sağlandığını açıklaması da ayrılığın önündeki önemli adımlardan biri oldu.

FENERBAHÇE DIEGO CARLOS İÇİN RESMİ AÇIKLAMA YAPTI

Sarı-lacivertli kulüp, Diego Carlos'un Parma ile görüşmesine izin verildiğini kamuoyuna duyurdu.

Fenerbahçe'nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Oyuncumuz Diego Carlos ile varılan karşılıklı mutabakat doğrultusunda, İtalya'nın Parma Calcio Kulübü adına sağlık kontrollerinden geçmesi ve transfer görüşmelerini gerçekleştirmesi amacıyla oyuncumuza izin verilmiştir. Sağlık kontrollerinin ve transfer görüşmelerinin tamamlanmasının ardından sürece ilişkin gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

Kulübün açıklamasında transferin tamamlandığı belirtilmedi. Bu nedenle Diego Carlos'un Parma'ya kesin olarak transfer olduğundan ziyade, transfer görüşmeleri ve sağlık kontrolleri için izin aldığı aşamada olduğu ifade ediliyor.

DIEGO CARLOS'UN FENERBAHÇE KARİYERİ

Diego Carlos, Fenerbahçe'ye 2024-25 sezonunun kış transfer döneminde Aston Villa'dan katılmıştı. Brezilyalı savunmacı ilk yarım sezonunda sarı-lacivertli formayla 5 karşılaşmada görev yaptı.

Carlos, 2025-26 sezonunu ise İtalya'da Como formasıyla kiralık olarak geçirdi ve burada 31 karşılaşmada oynadı.

Spor Haberleri