Tarım ve Orman Bakanlığı yaklaşan kurban bayramı vesilesi ile ve enflasyon ile hayat pahalılığıyla mücadele kapsamında düğmeye bastı ve destek ödemeleri yapılacağını aktardı.
Bakanlık düğmeye bastı! DEV DESTEK: 407 milyon 840 bin 810 Türk Liralık bütçe ÇİFTÇİ, MEMUR, DEPREMZEDELER için...- Bakanlık her kesime yönelik destek ödemelerinde, depremzedeler, çiftçiler ve memurlar dahil olmak üzere bütçe ayarlandığını belirtti.
Çiftçilerin ihtiyaçlarını giderebilmesi için verilen destek ödemeleri için araştırmalar hız kesmeden sürüyor. Tarımsal destek ödemesi ismi altında verilen birçok farklı ödeme bulunurken konu hakkındaki açıklamalarda Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den geldi. Bakan Kirişçi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son dakika açıklamasında ödemelerin tamamlandığını duyurdu.
Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, tarımsal destek ödemelerinin hesapları bugün itibarıyla yatırıldığını açıklayan bakan Kirişçi, ödemeler kapsamında toplam 430 milyon 589 bin Türk Lirası tutarında ödeme yapıldığının altını çizdi. Ayrıca verilen detaylara göre, bakanlık tarafından verilen destek ödemeleri kapsamında yapılan ödemelerin çiftçilerin hesabına yatırıldığı kaydedildi. Çiftçilere verilen destek ödemeleri kapsamında tarım sektörünün desteklenmesi ve çiftçilerin ekonomik açıdan kalkınması hedefleniyor.
Farklı alanlarda yapılan destek ödemeleri tutarları şöyle açıklandı:
-Hayvan Hastalığı Tazminatı Desteği için toplam olarak 407 milyon 840 bin 810 Türk Lirası ödenek,
-Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteği için toplam olarak 14 milyon 690 bin 468 Türk Lirası ödenek,
-Afet bölgesi olarak belirlenen illerde yaşayan yetiştiriciler için yem desteğine ise toplam olarak 8 milyon 58 bin 450 Türk Lirası ödenek ayrıldığı bilgisi verildi.