İstanbul’da yapılacak etkinlikler nedeniyle sefer düzenlemesine gidildi. Konu hakkında Metro İstanbul açıklamada bulundu.
Yapılan açıklamalarda şu bilgiler verildi:
6 Mayıs Cumartesi günü
M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattımız hafta içi yoğun saat düzeninde çalışacaktır. Kartal ve Küçükyalı İstasyonlarımızdan aktarma yapılarak etkinlik alanına ulaşılabilecektir.
M8 Bostancı-Dudullu Metro Hattımız gün boyunca hafta içi düzeninde çalışacak, etkinlik alanına ulaşmak için Bostancı İstasyonumuzdan aktarma yapılabilecektir.
7 Mayıs Pazar günü
M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattımızda hafta içi yoğun saat düzenine ek olarak gerçekleştirilecek ring seferleri ile birlikte saatte 14 seferle yolcularımız direkt olarak Atatürk Havalimanı İstasyonumuza ulaştırılacaktır.
Kapasiteyi aşan yolcu talebi olması durumunda istasyonlarda izdihamın önlenmesi ve seferlerde aksama yaşanmaması için bazı istasyonların dışında bariyerler kurularak yolcuların emniyet tarafından kontrollü şekilde istasyonlara alınması gerekmektedir. Bu konuda İstanbul Valiliği’ne gerekli bariyer ve emniyet personeli talepleri yapılmıştır.