CHP Genel Merkezi’nde Arbede Sonrası Takvim Değişti: Kılıçdaroğlu 30 Mayıs’ta Gidecek

CHP Genel Merkezi’nde “mutlak butlan” kararı sonrası yaşanan arbede gündem olurken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Merkez’e gideceği tarih değişti. Bayramlaşma programı 28 Mayıs’tan 30 Mayıs’a alındı.

CHP’de mahkemenin verdiği “mutlak butlan” kararının ardından başlayan gerilim, Genel Merkez’de yaşanan arbede ile yeni bir boyut kazandı. Polis ile partililer arasında çıkan gerginlik sonrası binada hasar oluştuğu belirtilirken, yeniden genel başkanlık görevine getirilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Merkez’e ne zaman gideceği merak konusu olmuştu.

Sabah saatlerinde yapılan ilk açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun Kurban Bayramı’nın ikinci günü olan 28 Mayıs’ta CHP Genel Merkezi’nde partililer ve vatandaşlarla bayramlaşacağı duyurulmuştu. Ancak programda son dakika değişikliğine gidildi.

Program Değişti

Kılıçdaroğlu’nun Basın Danışmanı Atakan Sönmez, yaptığı açıklamada takvim güncellemesini kamuoyuyla paylaştı. Sönmez, Kılıçdaroğlu’nun bayram süresince Ankara’da olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bayramlaşma programı, halk buluşması şeklinde olacak. CHP Genel Merkezi'ne gidiş 28 Mayıs'tan 30 Mayıs’a alındı. Partiler arası bayramlaşma 2. Gün olacak o sebeple 30 Mayıs saat 12.00'ye alındı.”

Bu açıklamayla birlikte, gözlerin çevrildiği ziyaret tarihi resmen değişmiş oldu. CHP Genel Merkezi’ndeki bayramlaşma programının daha geniş katılımlı bir halk buluşması formatında gerçekleşeceği ifade edildi.

Arbede Sonrası Kritik Ziyaret

“Mutlak butlan” kararı sonrası yaşanan gelişmeler ve Genel Merkez’deki fiziki hasar, Kılıçdaroğlu’nun ziyareti öncesinde güvenlik ve organizasyon hazırlıklarını da gündeme taşıdı. Parti içinde yaşanan gerilim sonrası yapılacak ilk kapsamlı buluşma olması nedeniyle 30 Mayıs’taki ziyaretin sembolik anlam taşıdığı belirtiliyor.

Bayramlaşma Heyetleri Belirlendi

Kurban Bayramı kapsamında siyasi partiler arası bayramlaşma ziyaretleri bayramın ikinci gününde gerçekleştirilecek. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP’yi temsil edecek heyetleri belirlediği açıklandı.

CHP’nin bayram ziyaretlerini kabul edecek heyeti şu isimlerden oluşacak:
Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Konya Milletvekili Barış Bektaş ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç.

Bayramlaşma ziyaretlerine gidecek heyette ise Kütahya Milletvekili Ali Fazlı Kasap, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ve Ankara Milletvekili Deniz Demir yer alacak.

CHP’nin bayram kapsamında hangi siyasi partileri ziyaret edeceği ve hangi partileri kabul edeceği ise henüz açıklanmadı.

Gündem Haberleri