CHP ile Özgür Özel Arasında “Telefon” Gerilimi: Müslim Sarı'dan Dikkat Çeken Çıkış

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile gerçekleştirdiği belirtilen telefon görüşmesini eleştirerek dikkat çeken ifadeler kullandı.

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile gerçekleştirdiği belirtilen telefon görüşmesini eleştirerek dikkat çeken ifadeler kullandı. Sarı, “CHP'li belediye başkanlarını taciz etmekten vazgeçsin. O artık başka bir partinin genel başkanı ve o şekilde davransın. Siyasi etik bunu gerektirir” dedi. CHP cephesinden Mansur Yavaş ve parti içindeki belediye başkanlarının siyasi pozisyonlarına ilişkin de mesajlar geldi.

CHP'den Özgür Özel'e “Telefon” Tepkisi

CHP'den Özgür Özel'e “telefon” tepkisi, Müslim Sarı'nın açıklamalarıyla gündeme geldi. Sarı, Özgür Özel ile Türkiye Belediyeler Birliği ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer arasında gerçekleştiği belirtilen görüşmeye ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Vahap Seçer'in 2. Kardeş Göçerler Yörük Etkinliği'nde yaptığı konuşmaya işaret eden Sarı, Seçer'in “Burada siyaset yapacağım” mesajı verdiğini söyledi.

Müslim Sarı'dan Özgür Özel'e Sert Sözler

Müslim Sarı, Özgür Özel'in CHP'li bir belediye başkanıyla iletişim kurmasına tepki gösterdi.

Sarı, “Özel, CHP'li bir belediye başkanına neden mesaj atıyor ki?” diyerek başladığı açıklamasında, “CHP'li belediye başkanlarını taciz etmekten vazgeçsin. O artık başka bir partinin genel başkanı ve o şekilde davransın. Siyasi etik bunu gerektirir” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamayla birlikte CHP ile Yeni Parti arasındaki siyasi tartışmada belediye başkanlarının tutumu yeniden gündemin öne çıkan başlıklarından biri haline geldi.

Kılıçdaroğlu İl Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, göreve dönüşünün ardından ilk kez partisinin il başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi.

CHP Genel Merkezi'ndeki toplantıda üyelik çalışmaları, örgütlenme, kongre ve kurultay süreci ele alındı. İl başkanlarının sahada karşılaştıkları sorunları ve önümüzdeki döneme ilişkin çalışma planlarını yönetime aktardıkları belirtildi.

CHP kaynaklarının aktardığına göre toplantıda söz alan il başkanları, parti içindeki genel başkanlık tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan Belediye Başkanlarına Mesaj

Toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarının parti içerisindeki konumuna ilişkin yaptığı değerlendirme de dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, parti politikasının milletvekilleri veya belediye başkanları tarafından tek başına belirlenemeyeceğini ifade ederek belediye başkanlarını belirlenen politikaların sahadaki uygulayıcıları olarak tanımladı.

Kreşlerden sosyal yardımlara kadar belediyelerin parti politikalarını sahada hayata geçirmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu'nun sözleri, CHP'nin yeni dönemde Genel Merkez, örgüt ve belediyeler arasındaki ilişkiyi yeniden düzenleme arayışının bir işareti olarak öne çıktı.

CHP'de “Bedeni Burada, Ruhu Başka Yerde Olamaz” Çıkışı

CHP kurmaylarından belediye başkanlarının ve belediye meclis üyelerinin siyasi tercihlerine ilişkin de dikkat çekici bir mesaj geldi.

Yeni Parti'ye geçişler ve bazı belediye başkanlarının siyasi pozisyonları hakkındaki değerlendirmelerde, CHP'nin kurumsal kimliği içerisinde görev yapan isimlerin tutumlarını açık şekilde ortaya koymaları gerektiği ifade edildi.

Parti kaynakları, “Bedeni burada, ruhu başka yerde olmaz. Bunu hiçbir siyasi parti kabul etmez” sözleriyle belediye başkanları ve meclis üyelerine yönelik beklentilerini dile getirdi.

Mansur Yavaş İçin Dikkat Çeken Açıklama

Açıklamalarda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın siyasi konumuna ilişkin değerlendirmelere de yer verildi.

CHP'li kurmaylar, “Mansur Bey ile sürekli konuşuyoruz, görüşüyoruz. İletişim açısından bir problem yok” ifadelerini kullanarak Yavaş'ın CHP'nin belediye başkanı olduğunu vurguladı.

Gündem Haberleri