Deprem bölgesinin su ihtiyacı için harekete geçildi: Ankara Büyükşehir Belediyesi duyurdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. 6 Şubat tarihli yıkıcı depremlerin ardından bölgeye çeşitli desteklerde bulunan belediye, depremzede vatandaşlara daha fazla su ulaştırmak için harekete geçti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi depremzedelerin su ihtiyaçları ile ilgili açıklamada bulundu. Belediye açıklamasına göre, İlk günden beri TIR’larla bölgeye su gönderen Seğmen Su, Adana’dan bir firma ile anlaştı. Anlaşma ile hem nakliye masrafında yüzde 40 oranında tasarruf sağlandı hem de bölge ekonomisine katkı sağlanmış oldu.

Konu hakkında açıklamada bulunan belediye şu bilgileri verdi:

ABB iştiraklerinden Seğmen Su, afet bölgelerinde yaşanan içme suyu sıkıntısının önüne geçilmesi amacıyla depremlerin ilk gününden beri bölgenin temiz, içme suyu ihtiyacını karşılıyor.

Bugüne kadar bölgede 1 milyon 500 bin litrenin üzerinde içme suyu dağıtan ABB ve Seğmen Su, depremzede vatandaşlara daha fazla su ulaşması için harekete geçti.

HEM TASARRUF EDİLDİ HEM DE EKONOMİK KATKI SAĞLANDI

Seğmen Su, bölgeye daha fazla suyun daha hızlı ulaştırılması amacıyla Adana’da bulunan bir firma ile anlaşma yaptı. Üzerinde “ABB” logosu ve “Satılamaz” ibaresi bulunan sular, bundan sonra anlaşma gereği bölgeye Adana’dan ulaştırılacak.

Anlaşma ile nakliye masraflarında yüzde 40 oranında tasarruf sağlanırken hem de depremin etkilediği iller arasında olan Adana’ya da ekonomik yönden katkı sağlanmış oldu.

Gündem Haberleri