Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler, Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana, Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa ve Malatya’da da ciddi yıkıma yol açmıştı. Uluslararası bir alarm seviyesi verdirten iki büyük deprem sonrası, pek çok ülkeden yardım çağrısına yanıt geldi. Bu ülkelerden biri olan Azerbaycan’da yaşayan Server Beşirli’nin yardımları karşılıksız kalmadı.
Eski arabası ile kullandığı en kalın yorganı yükleyerek, Azerbaycan’daki yardım merkezine doğru yola çıkan 33 yaşındaki Server Beşikçi’nin yardım seferberliği çekilen tek bir kare ile tüm dünyanın duyduğu bir olay oldu. Ardından herkesin tanıdığı Server Beşirli, röportaj vermiş ve destek için tüm dünyaya çağrıda bulunmuştu. İş insanı Sebahattin Civelek ise, Server Beşirli’nin yardımlarını daha kolay ulaştırabilmesi için harekete geçti.
İŞ İNSANLARINDAN SERVER BEŞİRLİ’YE DESTEK GELDİ
Azerbaycan’da eski aracının üzerine yüklediği yardım malzemelerini Bakü'ye götürmek için yola çıktığı esnada çekilen fotoğrafı ile depremin simge isimlerinden biri haline gelen Server Beşirli, kısa sürede gündeme oturdu. Topladığı yardım malzemelerini Bakü’ye teslim etmek için yola çıkan Server Beşirli, ardından Adıyaman’da yardıma katkı koymak için kuzenleri Memmedov Asker ve İmamverdi Beşirli ile Türkiye’ye gelmişti. Server Beşirli’nin Türkiye’ye ulaşmasını sağlayan Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği’nin ardından iş dünyası da harekete geçti. İş İnsanı Sebahattin Civelek, yeni bir araç alarak, Server Beşirli’ye hediye etti. Sebahattin Civelek, Azerbaycan’da olmayan Server Beşirli’nin aracını babası Rasim Bey’e emanet etti.
RÖPORTAJI HERKESİN DİKKATİNİ ÇEKTİ
Öte yandan Azerbaycan’dan gelen o kare, tüm Türkiye’yi duygulandırdığı gibi Azerbaycan’ı da duygulandırmıştı. Sadece yardım göndermeyen Azerbaycanlı Server Beşirli, Türkiye’ye destek olmak için Adıyaman’a gelmişti. Deprem bölgesinde canla başla çalıştığı görülen Server Beşirli’nin röportajda kullandığı; “Kardeş ülkemizin başına gelen felaketi sosyal medyadan gördüm. Azerbaycan'da yardım kampanyası başlatılmıştı. Ben de elimden gelen yardımı yapmak istedim. Kuzenlerimle birlikte karar verdik, yardıma koştuk. Bakü'deki yardım kampanyası merkezine eşyaları götürürken yolda fotoğrafımı çekmişler. Ondan sonra yayıldı” sözleri de dikkat çekti.