E-Devlet'ten başvuru yapan herkese 2 bin 811 TL ödeme yapılıyor! Tek şart T.C. vatandaşı olmak ve bu koşullara uymak...

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve koşulları yerine getiren herkes e-Devlet üzerinden yaptığı bir başvuru ile aylık 2811 TL'lik ödeme veriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan her ay ödeme alan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yeni ödemeler Temmuz ayı için güncellenirken kimin ne kadar aylık alacağı da nnetleşti.

E-Devlet'ten başvuru yapan herkese 2 bin 811 TL ödeme yapılıyor! Tek şart T.C. vatandaşı olmak ve bu koşullara uymak...- Asgari ücrete, emekliye ve memura gelen zamlar sonrası sosyal yardım ödemeleri için de harekete geçildi. Temmuz ayıyla birlikte ödemeler başlarken sosyal yardım ödemelerinde de yeni tablo ortaya çıktı. Peki Aile Destek, dul Yetim, Evde Bakım maaşı ne kadar, kaç TL oldu? İşte yanıtı..

Son açıklanan verilere göre, Bir yıl daha sürecek bu programımızın başlangıcından bu yana yaklaşık 4 milyon haneye sağlanan destek tutarı 40 milyar lirayı buldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı güncel tutarları açıkladı. 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı 1594 TL'den 1874 TL'ye çıktı.

Yaşlı aylığını 1997 liradan 2 bin 348 liraya, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip olan vatandaşların aylığının 1594 liradan 1874 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığını 2 bin 392 liradan 2 bin 811 liraya yükselttildi.

GENÇ, YAŞLI VE ENGELLİLERE PETROL VE DOĞALGAZ GELİRLERİNDEN PAY VERİLECEK

Açıklama Bakanlık'tan geldi. Şu şekilde ifade edildi:

Hükümetin yeni bir hamlesi daha var. Aile ve Gençlik Bankasını kurmak. Doğal gaz, bunun yanında petrolden gelirin belli bir bölümünü biz bu Aile ve Gençlik Bankası kapsamına aktarılacak. Oradan da bu tür hanımlara ve gençlere bunu tahsis edeceğiz. Bu işin en güzel örneği veren ülke de Norveç'tir.

Norveç bu işi başarıyla sürdürüyor. Onun bütün petrol gelirlerinin belli bir kısmı rezerv olarak tamamen gençlere ayrılır. Gelecek kuşaklara ayrılır. Şimdi bunun bir benzerini de inşallah Aile ve Gençlik Bankasıyla ülkemizde yapacağız. Dezavantajlı durumdaki bireylerin çeşitli hizmet ve sosyal yardım modellerinden yararlanması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın çalışmaları devam ediyor.".

Gündem Haberleri