Fenerbahçe'nin Lyon'u deplasmanda 2-1 mağlup ederek UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasına yükselmesi Avrupa basınında geniş yankı uyandırdı. Fransız basını Lyon'un kendi sahasındaki elenişini "şaşkınlık", "acı" ve "hayal kırıklığı" ifadeleriyle okuyucularına aktarırken, maç sonrasında Matteo Guendouzi'nin merkezinde olduğu gerginlik İngiliz basınının da gündemine girdi.
Dünya Fenerbahçe'yi Konuşuyor
Kadıköy'de oynanan ilk karşılaşmadan 1-1'lik beraberlikle ayrılan Fenerbahçe, Fransa'daki kritik rövanşta istediğini aldı. Sarı-lacivertliler, Vedat Muriqi ve Archie Brown'ın golleriyle Lyon'u 2-1 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi lig aşamasına yükseldi.
Lyon'un tek golünü Malick Fofana kaydederken, Fenerbahçe'nin Fransız temsilcisini deplasmanda saf dışı bırakması özellikle ev sahibi ülkenin spor basınında geniş yer buldu.
Europe 1: Fenerbahçe Lyon'un Umutlarını Bitirdi
Fransız basınından Europe 1, Fenerbahçe'nin özellikle ilk yarıdaki etkili futboluna dikkat çekti. Sarı-lacivertlilerin bulduğu gollerle oyunun kontrolünü ele aldığı belirtilirken, Lyon'un ilk 45 dakikadaki performansı eleştirildi.
Haberde, Fenerbahçe'nin Lyon'un Şampiyonlar Ligi umutlarına son verdiği vurgulandı.
Le Parisien: Lyon Evinde Şaşkına Döndü
Le Parisien, Lyon'un kendi taraftarı önünde yaşadığı elenişi ön plana çıkardı. İstanbul'daki beraberliğin ardından Fransız ekibinin rövanşa avantajlı bir atmosferde çıktığı ancak Fenerbahçe'nin fiziksel gücü, yüksek mücadele seviyesi ve hızlı hücumları karşısında zorlandığı ifade edildi.
Özellikle ilk yarıda sarı-lacivertlilerin temposuna karşılık vermekte güçlük çeken Lyon'un planlarının kısa sürede bozulduğu aktarıldı.
L'Equipe: Şampiyonlar Ligi Hayali Sona Erdi
Fransa'nın önde gelen spor gazetelerinden L'Equipe de Lyon'un Devler Ligi macerasının Fenerbahçe karşısında sona ermesine geniş yer ayırdı.
Fenerbahçe'nin karşılaşmaya daha etkili başlayan taraf olduğu belirtilirken, Muriqi ve Brown'ın gollerinin Lyon'un oyun planını değiştirdiğine dikkat çekildi. Ev sahibi ekibin ikinci yarıdaki geri dönüş girişimleri ise sarı-lacivertli savunmayı aşmaya yetmedi.
RMC Sport: Acı Bir Eleniş
RMC Sport, sonucu Lyon cephesinden "acı bir eleniş" olarak değerlendirdi. Fenerbahçe'nin ilk bölümde yakaladığı skor avantajının Fransız temsilcisinin dengesini bozduğu, Lyon'un ikinci yarıda artırdığı baskının ise tur için yeterli olmadığı belirtildi.
Haberde ayrıca Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Lyon'un önemli bir finansal gelir fırsatını da kaybettiğine dikkat çekildi.
TF1: Bir Kez Daha Avrupa Hayal Kırıklığı
TF1 ise Lyon'un elenişini "Bir kez daha Avrupa hayal kırıklığı" sözleriyle değerlendirdi. Fransız temsilcisinin İstanbul'dan aldığı 1-1'lik sonucun ardından kendi sahasında avantajı kullanamadığı ve Şampiyonlar Ligi biletini Fenerbahçe'ye kaptırdığı aktarıldı.
Fransız basınındaki ortak değerlendirmelerde, Fenerbahçe'nin deplasmanda ortaya koyduğu mücadele gücü ve Lyon'un özellikle ilk yarıdaki etkisiz performansı öne çıktı.
Guendouzi Gerilimi İngiliz Basınında
Karşılaşmanın bitiş düdüğünden sonra yaşananlar da Avrupa'da gündem oldu. İngiliz gazetesi The Sun, Matteo Guendouzi'nin maç sonundaki kutlamalarının Lyon cephesinde tepkiye neden olduğunu ve saha içerisinde gerginlik çıktığını yazdı.
Taraflar arasındaki gerilimin daha sonra soyunma odalarına açılan tünel bölümüne kadar taşınması, tarihi karşılaşmanın ardından en fazla konuşulan gelişmelerden biri haline geldi.
Fenerbahçe böylece yalnızca aldığı sonuçla değil, Lyon deplasmanında Şampiyonlar Ligi biletini kazanmasının Avrupa basınındaki yankılarıyla da gündemin merkezine yerleşti.