FETÖ Can Dündar'ı 'Gammazcı' ilan etti!

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması FETÖ ile firari Can Dündar'ı birbirine düşürdü. FETÖ, Can Dündar'ı 'gammazcı"'ilan etti.

Kamuoyunda Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları ile ilgili bilgilerin "medya abisi" ABD'de firari yaşayan Ekrem Dumanlı'dan aldığı ve bunları da dönemin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a  verdiği iddiaları  konuşulurken, FETÖ de tartışmalara katıldı. FETÖ elemanları arasında paylaşılan notlarda; Dündar'ın dünyanın pek çok yerinde gazetecilerin yaptığı "kahramanca savunmayı" yapmadığı  ileri  sürülerek, "Haber kaynağımı söylemiyorum ve bunu söylememe hakkım var' deseydi bugün yaşananların hiç biri yaşanmayacaktı"  denilmesi dikkat çekti.

BERBEROĞLU SAVUNULDU

Öte yandan ele geçen notlarda Can Dündar'ın yazdığı kitapta "Belgeleri solcu bir vekilden aldım" diye yazarak "gammazcılık" yaptığı öne sürülerek şunları yazıldı:

"Berberoğlu’nun HTS kayıtları ile ilgili haberler yayınlanır yayınlanmaz kameralar karşısına geçip söyledikleri önemliydi. Hem bir milletvekilinin yasadışı yollarla takip edilmesine ve haksız çıkarımlarla suç oluşturulmasına itiraz etmişti; hem de bahsedilen tarihte CHP’nin medya heyetinde yer aldığını, bütün gazetelere sıkça gittiğini; dolayısıyla telefonunun pek çok gazete merkeziyle aynı baz istasyonunda çıkmasının normal olduğunu söylüyordu" dedi

 

AVAZTURK/Kürşat Türkdoğan

İlgili Haberler

Can Dündar hakkında kırmızı bülten çıkarıldı!

Gündem Haberleri