FETÖ’nün kapatılan kurumlarından biri olan Bank Asya’ya yüklü miktarda para yatırdığı ortaya çıkan eski futbolcu Uğur Boral ve Zafer Biryol soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve itirafçı olmuşlardı.
O İSİMLERİ SAVCILIĞA BİLDİRDİ
Uğur Boral verdiği ifadede çok çarpıcı iddialarda bulundu.
Boral, FETÖ ile tanışma tarihini 2003 yılı olarak verdi. O dönemde Gençler Birliği’nde oynadığını söyleyen Boral çeşitli sohbet toplantılarına katıldığını itiraf etti. Boral’ın ifadesinde en dikkat çeken detay ise o dönem katıldığı toplantılarda yalnız olmadığını söylemesi ve beraber gittiği isimleri tek tek savcılığa bildirmesi oldu.
VERDİĞİ İSİMLER 3 BÜYÜKLERDE
Boralın verdiği ifadedeki iddialara göre o isimlerden bazıları hala Süper Lig’deki 3 büyüklerde oynuyor. Sadece futbolcular değil yanısıra Süper Lig'de takım çalıştıran bazı teknik direktör ve menajerlerinin de isimlerinin ifadelerde geçtiği öğrenildi. İsmi geçen menajer ve teknik direktörlerin Bylock kullandığı iddia edildi. Boral’ın itirafı sonrasında soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu isimleri ifadeye çağırması bekleniyor.