İran’dan Dünyaya Net Mesaj! “Tehditlere Acı Verici Operasyonlarla Karşılık Vereceğiz”

İran Silahlı Kuvvetleri, ülkenin güvenliği ve toprak bütünlüğüne yönelik tehditlere “etkili ve acı verici operasyonlarla” yanıt verileceğini açıkladı. ABD’nin son saldırılarının ardından yapılan açıklama, bölgedeki tansiyonu yükseltti.

İran Silahlı Kuvvetleri, ülkenin güvenliği ve toprak bütünlüğüne yönelik tehditlere “etkili ve acı verici operasyonlarla” yanıt verileceğini açıkladı. ABD’nin son saldırılarının ardından yapılan açıklama, bölgedeki tansiyonu yükseltti.

Orta Doğu’da gerilim yeniden tırmanırken, İran’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. İran Silahlı Kuvvetleri’nin savaşı yöneten birimi Hatemu'l Enbiya Karargahı Komutanı Ali Abdullahi, ülkeye yönelik tehditlere karşı sert ve kesin karşılık verileceğini duyurdu.

Fars Haber Ajansı tarafından yayımlanan yazılı açıklamada Abdullahi, İran’ın güvenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünün kırmızı çizgi olduğunu vurguladı.

İran açıklama son dakika, İran ABD gerilimi, Hatemu'l Enbiya Karargahı, Orta Doğu son durum, İran İsrail savaşı anahtar kelimeleri bölgesel gündemde öne çıktı.

“Her Türlü Tehdit Kesin Şekilde Karşılık Bulacak”

Ali Abdullahi, Haziran 2025’te İran ile İsrail arasında 12 gün süren çatışmalara atıfta bulunarak, silahlı kuvvetlerin o süreçte önemli bir mücadele verdiğini belirtti. İran ordusunun savunma kapasitesinin yüksek seviyede olduğunu ifade eden Abdullahi, şu sözleri kullandı:

“Silahlı Kuvvetler, tam hazırlık, yüksek teyakkuz ve güçlü istihbarat kapasitesiyle, ülkenin güvenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne yönelik her türlü tehdide etkili, acı verici ve pişmanlık doğuracak operasyonlarla kesin şekilde karşılık verecektir.”

Açıklamada, İran ordusunun olası senaryolara karşı hazır durumda olduğu vurgulandı.

ABD Saldırılarına Gönderme

İranlı komutan, ABD’nin son dönemde gerçekleştirdiği saldırılara da değinerek, silahlı kuvvetlerin tam hazırlık içinde olduğunu belirtti. İran’ın askeri kapasitesinin hem savunma hem de karşılık verme konusunda yeterli olduğu mesajı verildi.

Yaklaşık 100 gündür düzenlenen destek gösterilerine katılan vatandaşlara da teşekkür eden Abdullahi, halkın dayanışmasının ülke için önemli bir güç kaynağı olduğunu ifade etti.

Tahran’da 3 Kişi Yaralandı

Öte yandan Tahran Acil Servis Başkanı Muhammed İsmail Tevekküli, ABD’nin son saldırılarında başkentte 3 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralıların sağlık durumlarına ilişkin detay paylaşılmazken, gerekli müdahalelerin yapıldığı bildirildi.

Saldırıların ardından başkentte güvenlik önlemlerinin artırıldığı öğrenildi.

12 Gün Süren İran-İsrail Çatışması

13 Haziran 2025’te İsrail’in İran’ın farklı kentlerindeki nükleer tesisleri ve askeri hedefleri vurmasıyla başlayan çatışmalar, 12 gün sürmüştü. Söz konusu saldırılarda İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey askeri yetkililer ile 9 nükleer bilim insanı hayatını kaybetmişti.

ABD ise 22 Haziran’da İran’ın Natanz, Fordo ve İsfahan’daki nükleer tesislerine yönelik saldırılar düzenlemişti.

Dünya Haberleri