IŞİD’in yok oluşunu 2 ay sonra kutlayacağız

İran Devrim Muhafızlarına bağlı en seçkin güç olan Kudüs Ordusu Komutanı General Kasım Süleymani, IŞİD’in tamamen yok olması yakın olduğunu ve iki ay sonra bunu kutlayacaklarını vurguladı.

İRNA'nın haberine göre, Süleymani, İran'ın kuzeyinde yer alan Gilan eyaletine bağlı Lengerud şehrinde dün yaptığı açıklamada, son aylarda Irak ve Suriye'nin çeşitli bölgelerinde terör örgütü IŞİD'e ağır darbelerin indirildiğini belirterek, 'tahminlere göre IŞİD'in ve IŞİD hükümetinin ömrü en fazla 3 ay kaldı'' dedi. 

General Kasım Süleymani, Amerika ve siyonist rejimi İsrail ürünü ve aynı zamanda kanser tümörü olan bu terör örgütüne karşı darbeleri kesintisiz sürdürmeye devam edeceklerini belirterek, 'bu örgüte karşı İslami zaferi, İran ve bütün bölgede ilan ediyoruz' dedi. 


General Süleymani, Irak, Suriye, Lübnan hükümetleri ve milletleri ile o ülkelerin kahraman gençleri ve direniş güçlerinin dışında hiç kimsenin IŞİD'in kökünün kazdıklarını iddia edemeyeceklerini belirterek, 'Zira, IŞİD'İ kuran ve ona destek veren devletler bu örgütün yok edilmesinde yer aldıklarını iddia edemezler' dedi. 


Irak ve Suriye halklarına yardım için gitmelerinin en önemli sebeplerinden birinin bu terör örgütüne karşı diplomasi yoluyla mücadele etmenin mümkün olmaması olduğunu belirten Süleymani, bundan dolayı bu hükümetlere terör örgütüne karşı mücadele konusunda yardım ettikleri ve işbirliği yaptıklarını söyledi. 


General Süleymani, düşmanın hedefinin İslam dinini kurutmak, müslümanların bağımsızlığını yok etmek ve İslam topraklarını sultalarına geçirmek olduğunu söyledi. 

 

Dünya Haberleri