İslam Memiş 'DOLAR DÜŞECEK' dedi tarih verdi! Elinde doları olanlar, dolar borcu olanlar ve dolar alacaklar DİKKAT

Son günlerde 13'üncü cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yeni atanan bakanların göreve gelmesi ile ivmeli yükselişe geçen dolar için Para Piyasaları Uzmanı Finansal Analist İslam Memişi'ten önemli açıklamalar geldi.

Göreve yeni atanan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yeni politikaları yatırımcılar tarafından merakla takip edilirken 22 Haziran 2023 Perşembe günü saat 14.00'te TCMB'nin vereceği faiz kararı tartışmaları başladı.

İslam Memiş 'DOLAR DÜŞECEK' dedi tarih verdi! Elinde doları olanlar, dolar borcu olanlar ve dolar alacaklar DİKKAT- Memiş, kararlara ilişkin olarak neticelenecek olan kur ve yatırım araçlarını analiz ederek milyonları uyardı. Memiş'in açıklamalarında dolar, euro ve altın gibi yatırım araçlarındaki ivmenin nasıl oalcağı yer aldı. İşte açıklamalarda yer alan ifadeler:

DOLAR/TL:

23,61 lira seviyesinden kapanış gerçekleştirmişti. Bu hafta 22,80-23,80 lira aralığını takip edeceğim. TCMB’nin faiz artışı oranına göre bant aralığı değişkenlik gösterebilir. TCMB’nin faiz artımını piyasalar yüzde 100 olarak bekliyor.

Ancak kaç baz puan artıracağı konusu çok belirsiz. 650-700 bp bekleyen de var, 800-850 bp da. Eğer 850 baz puan üzerinde bir faiz artırımı gelirse, düşüşler 21,80’ne kadar sürebilir. Temkinli olmakta ve faiz kararını görmekte fayda var.

DÜŞÜŞ SAYESİNDE ALIM FIRSATI

23,12’den çıkış yapanlar, 22,80’den yerine koymak için fırsat bulabilir. Faiz kararı her şeyi netleştirecek. Alımlar için önemli bir gün.

EUR/USD PARİTESİ:

1,0941 seviyesinden kapanış gerçekleştirmişti. 1,0880 seviyesini bu hafta destek seviyesi olarak takip edeceğim. Görünüm pozitif. Hedefimizde bir değişiklik yok, hedef 1,15 seviyesi. Euro mu, dolar mı sorusunun cevabı bende Euro’dur.

DOLAR ENDEKSİ (DXY):

101,87’den kapanış yapan dolar endeksine bu hafta alımlar geleceğini, yükselişini 102,80’ne kadar devam ettireceğini tahmin ediyorum. Yükselişler satış fırsatı, bu yıl ki hedefimiz 92-94 aralığı.

ONS ALTIN (XAU/USD):

Bin 957 dolar seviyesinden kapanış yaptı. Bin 966 dolar seviyesi direnç seviyesi. Yükselişlerin kalıcı olamayacağını, tekrar düşüşlerin yaşanacağını öngörüyorum. Son bir kez destek seviyelerine çekilen ons, bu yıl 2 bin dolar seviyesinin üzerine yolculuğunu başlatır. 2 bin 160-2 bin 220-2 bin 300 dolar seviyelerini hedefleyen bir yükseliş bekliyorum.

GRAM ALTIN:

Bin 488 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Son kez bin 400-bin 450 lira aralığını takip edeceğim. O son kez dediğim süreç perşembe günüdür. Dolar/TL kuru ile düşüşler olabilir. Bin 481’den çıkış yapan yatırımcısının, bin 400-bin 450 lira aralığından alım fırsatı bulacağını söyleyebilirim. Son kez bu fırsatı sunacağını, hedefin bin 550 devamında bin 650 lira seviyesi olabileceğini özellikle anımsatmak isterim.

BITCOIN (BTC):

Son baskılanmalar. Temmuz ayı itibariyle boğa piyasasına girebileceğini, 30-35 bin dolar yeni bant aralığına yerleşeceğini belirtmiştim. Aynı öngörüm devam ediyor. Perşembe günü yine Amerika Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın konuşması olacak. Powell’ın mesajları, küresel piyasalar için önemli olacak.

Ekonomi Haberleri