İstanbul'da 14 Ekim'de etkili olan şiddetli sağanak ve fırtına, iki kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Fatih ve Sarıyer'de yaşanan ölümlerin ardından kent genelinde binlerce ihbar yapıldı. Ayazağa'da yaklaşık 200 kişi mahsur kaldıkları iş yerlerinden kurtarılırken 43 uçak başka havalimanlarına yönlendirildi.
İstanbul'da çarşamba günü başlayan yağış, gece saatlerinde etkisini artırdı. Sarıyer, Beykoz, Eyüpsultan ve Kağıthane başta olmak üzere birçok ilçede yollar su altında kaldı. Otomobiller sürüklendi, konut ve iş yerlerini su bastı. İstanbul Valiliği, 15 Ekim Perşembe günü kent genelinde eğitime ara verildiğini duyurdu. Ekipler gece boyunca tahliye ve kurtarma çalışmalarını sürdürdü.
Fatih ve Sarıyer'de iki kişi hayatını kaybetti
Fatih'teki Çukurbostan Parkı'nda 14 yaşındaki M.I., su birikintisine bastığı sırada elektrik akımına kapıldı. Hastaneye kaldırılan çocuk kurtarılamadı.
Sarıyer Ayazağa'da ise 34 yaşındaki S.Y., sel sularını aşmaya çalışırken düşerek başını kaldırıma çarptı. Çevredekilerin yardımıyla sudan çıkarılan kişi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Her iki olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İstanbul'da 2 bin 518 ihbar yapıldı
Valiliğin 14 Ekim saat 06.00-20.00 arasını kapsayan açıklamasına göre AFAD ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2 bin 518 ihbar ulaştı.
Bunların 1.277'si su baskını, 47'si mahsur kalma, 15'i heyelan, 13'ü ağaç devrilmesi ve ikisi çatı uçmasıyla ilgiliydi.
Kent genelinde 8 bin personel ile 2 bin araç ve iş makinesi görevlendirildi.
Ayazağa'da 200 kişi mahsur kaldı
Sarıyer Ayazağa'daki Kemerburgaz Caddesi'nde iş yerlerini su bastı. Gece mesaisindeki yaklaşık 200 çalışan, yükselen sular nedeniyle dışarı çıkamadı.
AFAD, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Mahsur kalan çalışanlar, yüksek araçların da kullanıldığı çalışmalarla tahliye edildi.
Merter ve Bahçelievler'de de su içinde kalan vatandaşlar iş makineleriyle kurtarıldı.
Beykoz'da yağış 242 kilograma ulaştı
İBB'nin ilk paylaştığı ölçümlerde Beykoz'da metrekareye 242 kilogram, Eyüpsultan'da 190,5 kilogram, Sarıyer'de ise 187,9 kilogram yağış kaydedildi.
Yağışın ardından Kağıthane Deresi taştı, tarihi Sadabad Camii'ni su bastı. Alt geçitler, otoparklar ve bazı metro istasyonları da sağanaktan etkilendi.
43 uçak başka havalimanlarına yönlendirildi
Olumsuz hava koşulları hava ulaşımında da aksamalara yol açtı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Havalimanı'na inemeyen 43 uçağın alternatif havalimanlarına yönlendirildiğini açıkladı. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da kuvvetli rüzgâr nedeniyle operasyonlara geçici olarak ara verildi.
İstanbul Valisi Davut Gül, özellikle su baskını riski bulunan alanlardan uzak durulması ve zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması çağrısında bulundu.