“İYİ” sözcüsü işe gafla başladı

CHP’den istifa ederek İYİ Parti Genel Sekreterlik ve Sözcü koltuğuna oturan Aytun Çıray işe gafla başladı.

Bir gazetede yayınlanan söyleşişinde MHP’yi yok sayan ifadeler kullanan Aytun Çıray, aynı zamanda bir polemiğin de fitilini ateşledi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ağır sözlerle eleştirdiği Aytun Çıray, bunlara yanıt verince, bu kez parti içindeki ağır topların tepkisini çekti.

POLEMİĞE GİRME

Devlet Bahçeli’nin ardından MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da Aytun Çıray’a yüklendi. MHP cephesinde bu gelişmeler yaşanırken, Aytun Çıray’a asıl tepki partisi içinden geldi. İYİ Parti’de MHP ve ülkücü kökenlilerin dışlandıkları gerekçesiyle yaşanan tartışma Aytun Çıray’ın sözleri ile ivme kazandı. Genel Başkan yardımcıları Ümit Özdağ ve Koray Aydın cephesi;  Çıray’ı hedef tahtasına oturttu. İlk sözünde daha Çıray’ı “Gaf” yapmakla eleştiren isimler, MHP ve Ülkücüler ile polemiğe girilmemesi konusunda bu ismi uyardı.

SANA MI KALDI

Bu arada MHP ve Aytun Çıray arasında yaşanan söz düellosu kulislerde de yankı buldu. Özdağ ve Aydın cephesinde yer alan bazı isimler Aytun Çıray’ı acemilikle suçladı. Aytun Çıray’ın MHP’ye hedef alan sözlerine tepki gösteren bu isimler, “Aytun Çıray, MHP ve Ülkücüler ile ilgili son sözü söyleyecek kişi bile değil. Sana mı kaldı MHP’ye karşı bu sözleri kullanmak” eleştirisini yapmaları dikkat çekti.

AVAZTÜRK ÖZEL

Gündem Haberleri