Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, katıldığı bir sergi açılışı sırasında aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Sırt ağrısı ve yoğun terleme şikâyetiyle ambulansla hastaneye sevk edilen Erhürman’ın yapılan anjiyo ve ilaçlı tomografi sonuçlarının temiz çıktığı açıklandı.
Tufan Erhürman Etkinlikte Rahatsızlandı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, eski Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen “Resmin Kamusal Hafızası” sergisinin açılış programı sırasında aniden fenalaştı. Etkinlik alanında bulunanların ihbarı üzerine sağlık ekipleri kısa sürede bölgeye ulaştı.
İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Erhürman, daha sonra ambulansla Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşanan gelişme, programa katılanlar arasında kısa süreli paniğe neden oldu.
İlk Bulgular Kalp Rahatsızlığı İhtimalini Gündeme Getirdi
KKTC Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Cumhurbaşkanı Erhürman’ın yerel saatle 21.00 sıralarında sırt ağrısı ve yoğun terleme şikâyeti yaşadığını açıkladı. İlk belirtilerin kalple ilgili bir soruna işaret edebileceği değerlendirilirken, hastanede kapsamlı tetkikler başlatıldı.
Doktorların ilk müdahalesinin ardından Erhürman’a ilaçlı tomografi çekildi. Sağlık ekibinin, olası riskleri netleştirmek amacıyla ileri incelemeler gerçekleştirdiği bildirildi.
Anjiyo ve İlaçlı Tomografi Sonuçları Açıklandı
Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, yapılan incelemelerin ardından kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Dinçyürek, ilaçlı tomografi sonuçlarında herhangi bir anormalliğe rastlanmadığını söyledi.
Bakan Dinçyürek, “Yapılan ilaçlı tomografide herhangi bir anomali görülmedi. Bunun üzerine koroner damarlarda risk oluşturabilecek bir durumun olup olmadığını kesinleştirmek amacıyla Cumhurbaşkanımızı anjiyoya aldık. Gerçekleştirilen anjiyo da temiz sonuçlandı. Kalple ilgili herhangi bir sıkıntının tespit edilmemesi memnuniyet vericidir” ifadelerini kullandı.
“Genel Durumu İyi, Tetkikler Devam Edecek”
Cumhurbaşkanı Erhürman’ın genel sağlık durumunun iyi olduğu ve bilincinin açık bulunduğu açıklandı. Sağlık Bakanı Dinçyürek, şu aşamada hayati risk oluşturan herhangi bir durumun tespit edilmediğini belirtti.
Bununla birlikte, rahatsızlığın kesin nedeninin ortaya çıkarılması amacıyla kontrol ve tetkiklerin devam edeceği bildirildi. Dinçyürek, “Ön tetkiklerimiz temiz çıksa da süreç henüz tamamen tamamlanmış değil. Rahatsızlığın kesin nedenini belirlemek adına diğer tetkiklere devam edeceğiz” dedi.
Açılışta Büyük Panik Yaşandı
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın rahatsızlandığı sırada eşi Nilden Bektaş Erhürman’ın da sergi açılışında bulunduğu öğrenildi. Sağlık ekiplerinin müdahalesi sırasında etkinlik alanında kısa süreli panik yaşandığı belirtildi.
Açıklamasının sonunda Erhürman’ın tedavisini yürüten doktorlara ve sağlık çalışanlarına teşekkür eden Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Cumhurbaşkanı’nın sağlık durumuna ilişkin gelişmeler hakkında kamuoyunun bilgilendirilmeye devam edileceğini ifade etti.