İYİ Parti’nin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in adını taşıyan Meral Akşener Vakfı’nın resmî kuruluş işlemleri tamamlandı. Kadınlar, çocuklar ve öğrenciler başta olmak üzere ekonomik açıdan zor durumdaki kesimlere yardım amacı taşıyan vakfa başlangıç mal varlığı olarak 5 milyon TL nakit sermaye tahsis edildi.
Meral Akşener Vakfı Resmen Kuruldu
Meral Akşener Vakfı’nın resmî kuruluş süreci tamamlandı. İYİ Parti’nin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in ismini taşıyan vakfın merkezi İstanbul’da bulunacak.
Vakfın faaliyetlerinin odağında ekonomik olarak zor durumda bulunan kesimlere yönelik yardımlar yer alacak. Kadınlar, çocuklar ve öğrenciler, vakfın yardım çalışmalarında öncelik vereceği gruplar arasında bulunuyor.
Kuruluş işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte vakfın başlangıç mal varlığı, yönetiminde bulunan isimler ve faaliyetlerin sona ermesi durumunda mal varlığının nasıl değerlendirileceğine ilişkin ayrıntılar da belli oldu.
Meral Akşener Vakfı’nın Merkezi İstanbul’da
Meral Akşener Vakfı, çalışmalarını İstanbul merkezli olarak yürütecek. Vakfın İstanbul’daki merkezinin yanı sıra Ankara’da da bir şubesinin bulunacağı belirtildi.
Böylece vakfın organizasyon yapısında İstanbul merkez konumunda olacak, Ankara ise şubenin faaliyet göstereceği şehir olarak yer alacak.
Vakfın kuruluş amacı kapsamında özellikle ekonomik güçlük yaşayan kesimlere yönelik yardım faaliyetlerinin yürütülmesi öngörülüyor. Kadınlar, çocuklar ve öğrenciler bu çalışmaların öne çıkan gruplarını oluşturuyor.
Meral Akşener Vakfı’nın Logosu Belli Oldu
Meral Akşener Vakfı’nın resmî kuruluşunun ardından kullanılacak logo da ortaya çıktı. Vakfın kurumsal kimliğinde yarım yaprak görseline yer verildi.
Logoda söz konusu görselin yanı sıra “Meral Akşener Vakfı” ifadesi bulunuyor. Böylece vakfın kuruluş sürecinin tamamlanmasıyla birlikte adı ve logosuna ilişkin ayrıntılar da netlik kazandı.
Ankara’da da bir şubesi bulunacak vakıf, faaliyetlerini kendi adı ve belirlenen bu logo altında sürdürecek.
Başlangıç Mal Varlığı 5 Milyon TL
Meral Akşener Vakfı’nın kuruluşunda başlangıç mal varlığı olarak 5 milyon TL nakit sermaye tahsis edildi. Vakfın resmî kuruluşuyla birlikte başlangıç aşamasındaki mali yapısına ilişkin bu tutar da belirlendi.
Söz konusu 5 milyon TL, vakfın kuruluş aşamasındaki başlangıç mal varlığını oluşturuyor. Vakfın çalışmalarının ekonomik olarak zor durumda bulunan kesimlere yardım amacıyla yürütülmesi hedefleniyor.
Kadınlar, çocuklar ve öğrencilerin öncelikli olduğu yardım faaliyetleriyle hayata geçirilen vakfın yönetim kadrosundaki isimler de kuruluş süreciyle birlikte belli oldu.
Yönetimde Meral Akşener’in Yanı Sıra İki İsim Var
Meral Akşener Vakfı’nın yönetiminde kurucu Meral Akşener de bulunuyor. Akşener’in yanı sıra vakfın yönetiminde Esma Bekar ve Fatih Akşener de yer alıyor.
İstanbul merkezli oluşturulan vakıf, Ankara’daki şubesiyle de faaliyet gösterecek. Kuruluş amacı doğrultusunda ekonomik açıdan güçlük yaşayan kesimlere yönelik yardım çalışmalarına odaklanılacak.
Vakfın kuruluş sürecinde belirlenen yönetim yapısının yanı sıra faaliyetlerin ilerleyen dönemde sona ermesi ihtimaline ilişkin mal varlığı düzenlemesi de kuruluş kararında yer aldı.
Meral Akşener Vakfı Sona Ererse Mal Varlığı Devredilecek
Meral Akşener Vakfı’nın faaliyetlerinin sona ermesi durumunda mal varlığının ne olacağı da kuruluş kararında düzenlendi. Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre, böyle bir durumda öncelikle vakfın borçları tasfiye edilecek.
Borçların tasfiyesinin tamamlanmasının ardından vakfa ait kalan bütün mal varlığı ve haklar Mehmetçik Vakfı’na devredilecek. Böylece vakfın sona ermesi halinde geride kalan mal varlığı ve hakların aktarılacağı kurum da kuruluş aşamasında belirlenmiş oldu.
Bu düzenleme, vakfın yalnızca başlangıç mal varlığı ve yönetim yapısını değil, faaliyetlerinin sonlandırılması halinde uygulanacak süreci de kapsıyor.
Meral Akşener Vakfı’nın Kuruluş Ayrıntıları Netleşti
Meral Akşener Vakfı’nın resmî kuruluş işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte vakfa ilişkin temel ayrıntılar belli oldu. İstanbul merkezli vakfın Ankara’da da bir şubesi bulunacak ve başlangıç mal varlığı 5 milyon TL nakit sermayeden oluşacak.
Vakfın yönetiminde Meral Akşener ile birlikte Esma Bekar ve Fatih Akşener görev alacak. Kurumsal logoda ise yarım yaprak görselinin yanında “Meral Akşener Vakfı” yazısı kullanılacak.
Kadınlar, çocuklar ve öğrenciler başta olmak üzere ekonomik açıdan zor durumdaki kesimlere yardım amacıyla kurulan vakfın faaliyetlerinin sona ermesi halinde ise borçların tasfiyesinden sonra kalan mal varlığı ve hakları Mehmetçik Vakfı’na aktarılacak.