Müge Anlı’daki Hamid olayında savcılık harekete geçti: İki gözaltı var

Talasemi hastalığı nedeniyle kök hücre nakli için biyolojik babasını bulmaya çalışan 18 yaşındaki Hamid Yorulmaz’ın Müge Anlı ile Tatlı Sert programında gündeme gelen dosyasında soruşturma başlatıldı.

Talasemi hastalığı nedeniyle kök hücre nakli için biyolojik babasını bulmaya çalışan 18 yaşındaki Hamid Yorulmaz’ın Müge Anlı ile Tatlı Sert programında gündeme gelen dosyasında soruşturma başlatıldı. Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Hamid’in annesi Nihal Beyit ile dayısı Mehmet Yorulmaz gözaltına alındı. Hamid’in biyolojik babasının kimliği ise henüz kesinleşmedi.

Biyolojik babasını bulmak için programa çıktı

Talasemi hastalığıyla mücadele eden 18 yaşındaki Hamid Yorulmaz, tedavisinde ihtiyaç duyduğu kök hücre nakli nedeniyle biyolojik babasına ulaşmak amacıyla Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvurdu.

Hamid’in programa çıkmasının ardından ailesi ve biyolojik babasının kimliğiyle ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Program kapsamında yapılan DNA testinde Hamid’i büyüten Mehmet Sağbaş’ın biyolojik babası olmadığı ortaya çıktı.

DNA sonucunun ardından Hamid, biyolojik babasının kimliğinin ailesi tarafından kendisinden gizlendiğini öne sürdü. Genç adamın babasını bulabilmek için yaptığı “Ölmek istemiyorum” çağrısı da programda gündeme geldi.

Savcılık resen soruşturma başlattı

Hamid Yorulmaz’ın programda dile getirdiği iddiaların ardından Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı.

Savcılığın soruşturmayı “Çocuğun Soybağını Değiştirme”, “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali”, “Yardım veya Bildirim Yükümlülüğünün Yerine Getirilmemesi” ve “Tehdit” suçları yönünden yürüttüğü açıklandı.

Soruşturma kapsamında Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı ile JASAT ekipleri çalışma başlattı. Çok sayıda bilgi ve belge toplanırken Torbalı ve Tire’de bulunan kişilerin ifadelerine de başvuruldu.

Anne ve dayı gözaltına alındı

Soruşturmanın ilerlemesiyle birlikte Hamid Yorulmaz’ın annesi Nihal Beyit ile dayısı Mehmet Yorulmaz hakkında gözaltı işlemi uygulandı.

Nihal Beyit ve Mehmet Yorulmaz’ın ifade vermek üzere gözaltına alındığı belirtildi.

Hamid, programdaki açıklamalarında annesinin biyolojik babasının kim olduğunu bildiğini ancak kendisine söylemediğini öne sürmüştü.

Dayısıyla ilgili tehdit iddiası

Hamid Yorulmaz, dayısı Mehmet Yorulmaz’ın da biyolojik babasının kimliği konusunda bilgi sahibi olduğunu iddia etmişti.

Hamid’in dayısıyla ilgili dile getirdiği bir başka iddia ise tehdit oldu. Genç adam, Mehmet Yorulmaz’ın kendisini tehdit ettiğini ileri sürmüştü.

Dosyaya ilişkin başlatılan soruşturmada “Tehdit” suçlaması da incelenen başlıklar arasında yer aldı.

Biyolojik babasının kimliği kesinleşmedi

Hamid Yorulmaz’ın yaşadıklarının merkezinde ise biyolojik babasının kimliğinin belirlenmesi bulunuyor.

Yapılan DNA testi, Hamid’i büyüten Mehmet Sağbaş’ın biyolojik babası olmadığını ortaya koyarken gerçek babasının kimliği henüz kesinleşmedi.

Talasemi hastalığı nedeniyle kök hücre nakline ihtiyaç duyan Hamid, biyolojik babasına ulaşabilmek için arayışını sürdürürken dosyayla ilgili adli soruşturma da devam ediyor.

Gündem Haberleri