Ankara, 7-8 Temmuz 2026 tarihlerinde düzenlenecek 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için hazırlıklarını sürdürürken, kent genelinde güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı. Zirve öncesinde gerçekleştirilen kapsamlı operasyonlarda yüzlerce şüpheli hakkında işlem başlatılırken, başkentte adeta olağanüstü güvenlik önlemleri uygulanıyor.
Dünya Liderleri Ankara'da Buluşacak
Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek NATO Zirvesi'ne dünyanın önde gelen liderlerinin katılması bekleniyor.
Zirvede, ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Friedrich Merz başta olmak üzere çok sayıda devlet ve hükümet başkanının Ankara'da bir araya geleceği bildirildi.
Uluslararası kamuoyunun yakından takip ettiği organizasyon öncesinde başkentte güvenlik hazırlıkları hız kazandı.
Ankara'da Şafak Operasyonu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve olası tehditlerin önlenmesi amacıyla geniş kapsamlı bir çalışma yürütüldü.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği araştırmalar sonucunda farklı terör örgütleriyle bağlantılı olduğu değerlendirilen toplam 148 şüpheli hakkında yakalama çalışması başlatıldı.
Soruşturma kapsamında haklarında işlem yapılan örgütler arasında DEAŞ, DSİH, TKP/ML, TKİP, MLKP, DKP/BÖG, DHKP/C ve THKP/C yer aldı.
Jandarma da Harekete Geçti
Ankara İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen ayrı çalışmalarda ise farklı örgütlerle bağlantılı olduğu değerlendirilen 93 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
Yürütülen soruşturmalarda TKP/ML, DEAŞ, DHKP-C ve MLKP bağlantılı olduğu belirtilen kişiler hedef alındı.
Böylece emniyet ve jandarma tarafından yürütülen operasyonlar kapsamında toplam 241 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
209 Kişi Gözaltına Alındı
Güvenlik güçlerinin eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda şu ana kadar 209 şüpheli gözaltına alındı.
Yetkililer, haklarında işlem başlatılan diğer kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü ve soruşturmanın çok yönlü şekilde devam ettiğini açıkladı.
Operasyonlarda elde edilen bilgi ve bulguların da detaylı şekilde incelendiği belirtildi.
NATO Zirvesi Öncesi Güvenlik Alarmı
7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek NATO Zirvesi nedeniyle Ankara'da güvenlik önlemleri genişletildi.
Kent genelinde kritik noktalar, kamu binaları, ulaşım merkezleri ve zirvenin gerçekleştirileceği alanlarda yoğun güvenlik tedbirleri uygulanırken, emniyet birimlerinin istihbarat ve denetim faaliyetlerini artırdığı bildirildi.
Uluslararası delegasyonların güvenli şekilde ağırlanması amacıyla polis, jandarma ve ilgili kurumların koordinasyon içinde çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.
Başkentte Gözler NATO Zirvesi'ne Çevrildi
Dünya liderlerini Ankara'da buluşturacak zirve öncesinde alınan güvenlik önlemleri dikkat çekerken, yetkililer organizasyonun sorunsuz şekilde tamamlanması için hazırlıkların aralıksız devam ettiğini belirtiyor.
Önümüzdeki günlerde hem zirve programına hem de güvenlik tedbirlerine ilişkin yeni detayların paylaşılması bekleniyor.