Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Ankara İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen bayramlaşma programının ardından Anıtkabir’e yürüdü. Parti içi gelişmelerin gündemde olduğu bir süreçte düzenlenen yürüyüşte, Özgür Özel ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kol kola görüntü vermesi kamuoyunda dikkat çekti.
CHP Ankara İl Başkanlığı önünde toplanan partililerle bir araya gelen Özgür Özel, yaptığı konuşmanın ardından kalabalıkla birlikte Anıtkabir’e doğru yürüyüş başlattı. Katılımın yoğun olduğu programda birlik ve beraberlik mesajları öne çıktı.
Parti İçi Sürecin Gölgesinde Anıtkabir Yürüyüşü
Son dönemde CHP’de yaşanan gelişmeler ve parti içi tartışmalar gündemdeki yerini korurken, Ankara’daki bayramlaşma programı ayrı bir önem kazandı. Özgür Özel’in öncülüğünde başlatılan Anıtkabir yürüyüşü, parti tabanının yoğun ilgisiyle gerçekleşti.
Yürüyüş sırasında Özgür Özel ile Mansur Yavaş’ın kol kola ilerlemesi, siyasi kulislerde farklı yorumlara neden oldu. Özellikle parti içi dengelerin konuşulduğu bir dönemde verilen bu görüntü, birlik mesajı olarak değerlendirildi.
Özgür Özel ve Mansur Yavaş Aynı Karede
Anıtkabir’e doğru ilerleyen kalabalık arasında en çok konuşulan detay, Özgür Özel ile Mansur Yavaş’ın yan yana ve kol kola yürüdüğü anlar oldu. Basın mensuplarının da yakından takip ettiği yürüyüş, günün en dikkat çeken siyasi görüntülerinden biri olarak kayda geçti.
CHP Ankara İl Başkanlığı’ndaki bayramlaşma programı ile başlayan süreç, Anıtkabir ziyaretiyle devam etti. Katılımcılar, yürüyüş boyunca sık sık birlik ve dayanışma vurgusu yaptı.