Getafe'nin eski futbolcusu Javi Casquero, Real Madrid'de forma giyen Arda Güler'in sahadaki rolüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Milli futbolcuyu Kylian Mbappe ile birlikte takımın en yetenekli isimlerinden biri olarak gösteren Casquero, Arda'nın merkez orta sahada görev yapması gerektiğini söyledi.
Real Madrid'de Arda Güler'in hangi mevkide daha etkili olduğu tartışmasına eski futbolcu Javi Casquero da katıldı. İspanyol futbolunun deneyimli isimlerinden Casquero, milli oyuncunun topa daha fazla temas ettiğinde takımın hücum organizasyonlarına önemli katkı sağladığını belirtti. Federico Valverde içinse farklı bir pozisyon önerisinde bulundu.
Arda Güler'i Mbappe ile aynı seviyede gösterdi
Javi Casquero, Arda Güler'in Real Madrid kadrosundaki yetenekli futbolculardan biri olduğunu söyledi. Genç oyuncunun özellikle topu kullanma becerisine dikkat çekti.
Casquero, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Arda, Kylian Mbappe ile birlikte Real Madrid'in en yetenekli oyuncusu. Topu çok kullandığında Madrid'in oyunu da gelişiyor. Önceki sezonlarda bir şeylerin eksik olduğunu düşünmüş olabilirdik, ancak gelişiyor ve kendisini geliştiriyor. Orta sahada Real Madrid'e çok şey katabilir."
Eski Getafe futbolcusu, Arda'nın önceki sezonlara göre gelişim gösterdiğini ve orta sahada daha fazla sorumluluk üstlenebileceğini dile getirdi.
Valverde sağ kanatta, Arda merkezde oynamalı
Casquero'nun açıklamalarında Federico Valverde'nin sahadaki konumu da yer aldı. Uruguaylı futbolcunun sağ kanatta daha etkili olacağını savunan eski oyuncu, Arda Güler'in ise merkez orta sahada değerlendirilmesini istedi.
Casquero, Jose Mourinho'ya yönelik sözlerinde şunları söyledi:
"Ne kadar ısrar etse ve orta saha oyuncusu olduğunu düşünse de hem o hem de Mourinho, Valverde'nin Real Madrid'in sağ kanadında çok daha iyi olduğunu ve Arda Güler'in merkez orta sahada daha iyi olduğunu anlamalı. Arda merkez orta sahada oynamalı."