Rıza Sarraf'tan Gülen yanıtı

Perşembe günkü duruşmada ilk kez Fethullah Gülen'in ismi doğrudan gündeme geldi. Ahval News Editörü İlhan Tanır, duruşmada yaşanan anı şöyle anlattı:

Halkbank’ın ve Mehmet Hakan Atilla’nın avukatı Cathy Fleming, Sarraf’a ‘2010-2013 yılında Türkiye’de farklı gruplar ve farklı siyasi bölünmeler vardı değil mi?’ şeklinde bir soru sordu.


Sarraf da ‘Ben siyasi bir analist değilim, 2012’den önce de sonrasında da aynı hükümet vardı’ dedi.


Buna karşılık Cathy Fleming, ‘Gülencileri tanır mısınız? Onları nasıl tanımlarsınız?’ dedi.


Rıza Sarraf ‘Siyasi mi, dini, mi yoksa terörist bir grup mu, emin değilim. Bu grubu farklı anlatan kimseler var’ dedi.


Avukat, yani Türk hükümetinin avukatı, ‘Bunlar herhalde terörist değil? Bunların bir yerleri patlatmadığını, bomba koymadığında mutabakata varabiliriz herhalde’ şeklinde bir yaklaşım sergiledi.


Buna karşılık Sarraf ise, ‘Ben o kadarını bilemiyorum, hanımefendi’ dedi. Bu şekilde Gülenciler ilk defa doğrudan duruşmada tartışıldı.

 

Gündem Haberleri