Şamil Tayyar'dan Fatma Betül Sayan Kaya'ya ağır sözler! 'Bakan bile değilken' diyerek geçmişte yaşananları anlattı

Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın tutuklandığı yönündeki haberlerin ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın tutuklandığı yönündeki haberlerin ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Kaya'nın geçmişte hastaneye gittiğinde başhekim tarafından karşılanmak istediğini öne süren Tayyar, "Şimdi gardiyanlarla muhatap" ifadelerini kullandı.

Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, sermaye piyasalarındaki işlemlere yönelik soruşturma kapsamında tutuklandığı belirtilen eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya hakkında açıklamalarda bulundu. Tayyar'ın sosyal medya paylaşımında Kaya'nın geçmişteki tutumuna ilişkin dile getirdiği iddialar öne çıktı.

Soruşturma kapsamında ikinci kez ifade verdiği aktarılan Kaya'nın, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve "Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet" suçlamalarıyla tutuklandığı bildirildi.

Fatma Betül Sayan Kaya'nın cezaevinde tek kişilik odaya alındığı belirtildi

Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın, tutuklama kararının ardından cezaevinde can güvenliği gerekçesiyle tek kişilik odaya yerleştirildiği öne sürüldü.

Aktarılan bilgilere göre Kaya'nın yazılı talebi olmadığı sürece bulunduğu odaya başka bir tutuklu yerleştirilmeyecek.

Şamil Tayyar'dan hastane iddiası: Başhekimin kapıda karşılamasını istiyordu

Fatma Betül Sayan Kaya hakkında ortaya atılan haberlerin ardından Şamil Tayyar, sosyal medya hesabında eski Bakan'ın geçmişteki davranışlarına ilişkin bir iddia paylaştı.

Tayyar, Kaya'nın henüz bakanlık görevine gelmediği dönemde muayene olmak için gittiği hastanede başhekimin kendisini kapıda karşılamasını istediğini ileri sürdü.

Eski milletvekili paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bir zamanlar muayene için gittiği hastaneden başhekimin kendisini kapıda karşılamasını istiyordu. Bakan bile değilken. Kibir, 'Allah’a isyan' olarak kabul edilen büyük günahlardan sayıldığı halde. Şimdi gardiyanlarla muhatap. Yine de üzüldüm."

Tayyar'dan ikinci mesaj: Başkasının gözyaşları üzerinde tepinmem

Şamil Tayyar, paylaşımının devamında tutuklanan kişilerle ilgili yaklaşımına da değindi. Siyasi görüş ayrılığı nedeniyle kimsenin yaşadığı durumdan mutluluk duymadığını belirten Tayyar, muhalif isimlerin tutuklanmasına ilişkin geçmişteki tutumunu hatırlattı.

Tayyar açıklamasında şunları söyledi:

"Haklı sebepler olsa bile bir başkasının gözyaşları üzerinde tepinmem. Deniz Göktaş, Murat Ağırel gibi muhalifler tutuklandığında da mutlu olmadım, savunma hakları kısıtlı olduğu için haklarında yazmayı bıraktım. Ama bu görüntülerden çıkarılması gereken ne çok ders var. Herkes payına düşeni almalıdır."

Gündem Haberleri