Silivri Belediyesi Soruşturmasında Çarpıcı Detaylar! Belediye Başkanı Dâhil 17 Gözaltı, Milyonluk Kamu Zararı İddiası

Silivri Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun da aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Silivri Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun da aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Dosyada 21,5 milyon liralık kamu zararı iddiası yer alırken, operasyonlarda döviz, nakit para ve altınlara el konuldu.

Silivri Belediyesi’ne yönelik yürütülen geniş kapsamlı soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sürdürülen dosya kapsamında, İstanbul merkezli üç ilde gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun da bulunduğu çok sayıda şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonlar sonucunda 17 kişi gözaltına alınırken, hakkında yakalama kararı bulunan 1 kişinin firari olduğu bildirildi. Soruşturma dosyasında yer alan iddialar ve bilirkişi tespitleri ise dikkat çekti.

İstanbul, Edirne ve Balıkesir’de Eş Zamanlı Operasyon

Soruşturma kapsamında İstanbul, Edirne ve Balıkesir’de çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.

Operasyonlarda haklarında gözaltı kararı bulunan 18 şüpheliye yönelik arama, el koyma ve yakalama işlemleri gerçekleştirildi. Güvenlik güçlerinin çalışmaları sonucunda 17 kişi gözaltına alınırken, bir şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü açıklandı.

Soruşturmanın, belediyedeki çeşitli iş ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine başlatıldığı öğrenildi.

Para, Döviz ve Altınlara El Konuldu

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda önemli miktarda nakit para ve değerli maden ele geçirildi.

Soruşturma dosyasına göre operasyonlarda 39 bin 500 dolar, 12 bin 280 euro, 182 bin 400 lira nakit para, 115 gram altın, 36 ata lira, 25 çeyrek altın, 5 yarım altın ve 5 tam altına el konuldu.

Ele geçirilen para ve ziynet eşyalarının soruşturma kapsamında inceleneceği belirtildi.

Dosyada 21,5 Milyon Liralık Kamu Zararı İddiası

Soruşturmanın en dikkat çekici başlıklarından biri ise bilirkişi raporlarında yer alan kamu zararı tespiti oldu.

Dosyadaki değerlendirmelere göre belediyeye ait tescil harici ve park alanı niteliğinde olduğu belirtilen bir taşınmazın düşük bedelle satıldığı öne sürüldü. Hazırlanan bilirkişi raporunda bu işlem nedeniyle 21 milyon 522 bin 717 lira 40 kuruş kamu zararı oluştuğu yönünde tespitlere yer verildiği aktarıldı.

İddiaların soruşturma kapsamında detaylı şekilde incelendiği öğrenildi.

Belediye İşlemleri Mercek Altında

Soruşturmanın yalnızca taşınmaz satışıyla sınırlı olmadığı belirtildi.

Dosyada belediyedeki personel alımları, işletme devirleri, kiralama süreçleri, imar uygulamaları, ruhsat ve iskân işlemleri, mühürleme kararları, kaçak yapılar, mal varlığı edinimleri ve belediyeye ait taşınmaz satışlarının da inceleme konusu yapıldığı ifade edildi.

Savcılık ve emniyet birimlerinin çok sayıda belge ve dijital materyal üzerinde çalışma yürüttüğü öğrenildi.

Çok Sayıda Suçlama İnceleniyor

Soruşturma kapsamında çeşitli suçlamalar yöneltilirken, bu suçlamalarla ilgili nihai kararın yargılama sürecinde verileceği belirtiliyor.

Dosyada; suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, örgüte üye olma, rüşvet alma ve verme, irtikâp, nüfuz ticareti, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, imar kirliliğine neden olma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama iddialarının yer aldığı bildirildi.

Soruşturma makamlarının değerlendirmelerine ilişkin bilgiler dosyada bulunurken, şüpheliler hakkındaki suçlamaların yargı sürecinde netlik kazanacağı vurgulanıyor.

Belediye Başkanı Dâhil Çok Sayıda İsim Gözaltında

Operasyon kapsamında Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun yanı sıra belediye yöneticileri, belediye çalışanları, iş insanları ve çeşitli şirket temsilcilerinin de gözaltına alındığı açıklandı.

Öte yandan hakkında gözaltı kararı bulunan Silivri Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü mühendisi Gökhan Bıçak’ın firari olduğu ve yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Soruşturmanın ilerleyen günlerde yeni gelişmelere sahne olabileceği belirtilirken, gözaltındaki şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Gündem Haberleri