Son Dakika! Tam yüzde 85 zam yapıldı! Hem meskenler için hem de sanayi için geçerli

Mesken ve sanayi için kullanılan suya yüzde 85 oranında devasa bir zam yapıldı. Suya yapılan zam büyükşehir belediyesi tarafından son dakika olarak duyuruldu. Zamlar 1 Haziran’dan itibaren geçerli olacak.

Akaryakıt, ekmek ve alkole yapılan zam sonrasında bugün su tüketim fiyatlarına da zam yapıldı. Benzine 66 kuruş, ekmeğe 1 TL zam yapılırken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi su fiyatlarına yüzde 85’e varan zam yaptı.

Su zammı ile ilgili son dakika bir açıklama yapan AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ‘’konutta kullanılan suya yüzde 40, işyerlerinde kullanılan suya yüzde 60, sanayide kullanılan suya yüzde 85 oranında zam geldi’’ dedi.

Zamlı su tarifesi 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, İSKİ'nin su fiyatlarına öngördüğü zam teklifinin oy çokluğuyla gündeme alınması reddedildi.

Ekonomi Haberleri