Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaşanan deprem facialarının ardından Kahramanmaraş dahilindeki 11 deprem bölgesi özelindeki hibe destek ödemelerini müjdeledi.
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'dan 625 milyon TL HİBE desteği müjdesi! Şimdi duyurdu...- Depremin yaralarını sarmak için başlatılan çalışmalar kapsamında hükümet resmen düğmeye bastı. 6 Şubat günü binlerce can kaybı ile binlerce ev ve iş yerlerinin adeta tuzla buz olmasının ardından yaraları sarma çalışmaları başladı.
Bakan Yumarlı'da deprem bölgeleri özelindeki ödemelere ilişkin olarak resmi sosyal medya hesabından 'Kırsal Kalkınmada Uzman Eller' projesi kapsamındaki desteği açıkladı.
Yumaklı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
Depremden etkilenen illerimizde kırsalı yeniden ayağa kaldırmaya devam ediyoruz. Bu illerimizde Uzman Eller Projesi için ilave 75 milyon TL HİBE desteği sağlayacağız. Böylece 2023 yılında ülke genelinde 625 milyon TL HİBE desteğiyle üretimimize güç katıyoruz. Hayırlı olsun.