Trabzonspor'da Fatih Tekke Dönemi Sona Erdi: Ferencvaros Maçı Sonrası İstifasını Canlı Yayında Açıkladı

Trabzonspor'da Ferencvaros karşısında alınan 4-0'lık mağlubiyetin ardından beklenmedik bir gelişme yaşandı.

Trabzonspor'da Ferencvaros karşısında alınan 4-0'lık mağlubiyetin ardından beklenmedik bir gelişme yaşandı. Bordo-mavili ekibin teknik direktörü Fatih Tekke, 18 aydır sürdürdüğünü belirttiği görevinden istifa ettiğini canlı yayında açıkladı. Kararını henüz yönetime dahi bildirmediğini söyleyen Tekke, "Bu cezayı kendime veriyorum. Bazı maçlar vardır, insanı çok yaralar" sözleriyle ayrılık kararının gerekçesini anlattı.

Trabzonspor'da Fatih Tekke Dönemi Sona Erdi

Trabzonspor'da Fatih Tekke dönemi sona erdi. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Ferencvaros ile oynanan rövanş karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulunan 48 yaşındaki teknik adam, görevinden ayrıldığını duyurdu.

İlk karşılaşmayı 1-0 kaybeden Trabzonspor, Macaristan'daki rövanşta rakibine 4-0 mağlup olarak toplam skorda 5-0'la UEFA Avrupa Ligi'ne veda etmişti.

Maçın ardından sorumluluğu üzerine alan Fatih Tekke, yaşanan geceyi hem Trabzonspor camiası hem de Türk futbolu açısından üzücü olarak değerlendirdi.

Fatih Tekke İstifasını Açıkladı

Karşılaşmanın ardından konuşan Tekke, mağlubiyetin sorumluluğunu kendisi ve teknik ekibine yükledi.

"Çok üzücü bir gece geçirdik. Tabii ki sebebi ben ve ekibim" ifadelerini kullanan Tekke, kırmızı karta kadar karşılaşmanın olumlu ilerleyebileceğini düşündüğünü ancak ortaya çıkan sonucu kabul edemediğini söyledi.

Ardından ayrılık kararını açıklayan deneyimli teknik adam, "Kimsenin haberi yok. Şu an itibarıyla 18 aylık görevimden istifa ediyorum" dedi.

"Bu Cezayı Kendime Veriyorum"

Fatih Tekke'nin istifa açıklamasındaki en dikkat çekici sözlerinden biri, aldığı kararı kendisine verilen bir ceza olarak tanımlaması oldu.

Tekke, "Bu cezayı kendime vermek biraz hakkım olsun. Bazı maçlar vardır, insanı çok yaralar. Bu maçlardan bir tanesini yaşadık" ifadelerini kullandı.

Ekibiyle birlikte görev süresi boyunca Trabzonspor'u daha iyi bir noktaya taşıyabilmek için gece gündüz çalıştığını belirten Tekke, takımın geleceğine ilişkin ise umutlu konuştu.

Bordo-mavili kadronun ilerleyen dönemde çok daha iyi seviyeye geleceğine inandığını ifade etti.

"Bu Mağlubiyeti Kabul Edemem"

Tekke, Ferencvaros karşısında alınan farklı yenilginin istifa kararında belirleyici olduğunu açık şekilde dile getirdi.

Futbolcularına her zaman "Mağlubiyetler bana, galibiyetler oyuncularıma yazar" dediğini aktaran teknik adam, 4-0'lık sonucu kendi adına kabul edilebilir bulmadığını söyledi.

Tekke, "Bugünkü mağlubiyet kabul edilebilir değil. Şanssızlıklar kabul edilir ama ben bunu kabul edemem. Böyle de uyuyamam" sözleriyle yaşadığı hayal kırıklığını anlattı.

Görev süresince elinden geleni yaptığını ifade eden Tekke, Trabzonspor camiasından da helallik istedi.

Fatih Tekke İstifasını Yönetime Söylemedi

Ayrılık kararının en çarpıcı ayrıntılarından biri ise Trabzonspor yönetiminin istifadan önceden haberdar olmaması oldu.

Fatih Tekke, kararını kulüp yönetimine iletmeden önce canlı yayında duyurduğunu belirterek, "Yönetime istifamı söylemedim. İlk defa televizyonda söylüyorum. Kimse bilmiyor" ifadelerini kullandı.

Tekke'nin bu sözleri, Ferencvaros karşılaşmasının ardından aldığı kararın kamuoyuna ilk kez canlı yayında açıklanması nedeniyle dikkat çekti.

"Bu Mağlubiyeti Biri Üzerine Almak Zorunda"

Fatih Tekke, Trabzonspor'un güçlü bir kadroya ve önemli bir yapılanmaya sahip olduğunu belirterek ayrılığına rağmen kulübün geleceğine güvendiğini söyledi.

"Bu mağlubiyeti biri üzerine almak zorunda, ben alıyorum" diyen Tekke, sorumluluğun kendisine ait olduğunu ifade etti.

Trabzonspor'un yoluna Avrupa'da devam edeceğini hatırlatan teknik adam, bordo-mavili ekibin gelecekte daha iyi sonuçlar alacağına inandığını dile getirdi.

Başkan ve yönetime teşekkür eden Tekke, Trabzon'dan ayrılmanın kararının en üzücü taraflarından biri olduğunu da sözlerine ekledi.

Trabzonspor Avrupa'da Yoluna Devam Edecek

Ferencvaros karşısında alınan sonuçla Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi hedefi sona erse de bordo-mavililerin Avrupa macerası devam edecek.

Trabzonspor, yoluna UEFA Konferans Ligi'nde devam edecek.

Fatih Tekke de açıklamasında takımın Avrupa'da mücadelesini sürdüreceğine dikkat çekerek oluşturulan kadronun Trabzonspor'u ileriye taşıyabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Fatih Tekke'nin Trabzonspor Karnesi

Fatih Tekke, 11 Mart 2025'te Trabzonspor'un teknik direktörlüğüne getirildi. Bordo-mavili takımın başında toplam 61 resmi karşılaşmaya çıkan Tekke, bu süreçte 35 galibiyet, 14 beraberlik ve 12 mağlubiyet aldı.

48 yaşındaki teknik adamın Trabzonspor kariyerindeki önemli başarılardan biri de 2025-2026 sezonunda kazanılan Türkiye Kupası oldu.

Tekke, bordo-mavili takımın başında 1,95 puan ortalaması yakaladı.

Spor Haberleri