Türkiye'nin başkenti Ankara'da indi bindiye %57 zam geldi! Bilet fiyatları 9.5 TL'den 15 TL'ye FIRLADI: UKOME'den açıklama geldi

Türkiye'nin en büyükşehirleri arasında ilk 3'te yerini alan Türkiye'nin başkenti Ankara'da ulaşım fiyatlarına zam geldiği EKOME tarafından açıklandı. Yeni listedeki fiyatlar şok etti.

Asgari ücrete gelen %34'lük zammın ardından memur ve emekliye yapılan %25 zam oranları ile birlikte KDV'nin %18'den %20'ye çıkarılması kararı sonrası Türkiye'deki tüm ürün ve hizmetlere adeta zam yağdı.

Türkiye'nin başkenti Ankara'da indi bindiye %57 zam geldi! Bilet fiyatları 9.5 TL'den 15 TL'ye FIRLADI: UKOME'den açıklama geldi- Zam yağmurundan en çok etkilenen iller arasında ise İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirler yer alırken UKOME'den yapılan bir açıklamaya göre Ankara'da toplu taşımada ulaşıma zam geldiği duyuruldu.

Yapılan açıklamalara göre, Ankara'da ulaşıma zam geldi. Buna göre UKOME'de bugün alınan kararla tam bilet 9.5 TL'den 15 TL'ye, indirimli bilet de 4 TL'den 7.5 TL'ye yükseldi. Öğrenci abonmanı ise aylık sınırsız 140 TL'den 220 TL'ye çıktı. Ayrıca zammın kentte 3 gün içinde uygulanmaya başlayacağı öğrenildi.

ANKARA BÜÜYKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ​​​​​​​

ABB'den yapılan açıklamada, 2023 Ocak-Temmuz ayları arasında asgari ücrette yüzde 34 artış yapıldığı hatırlatıldı.

Vergi oranları ve akaryakıt fiyatlarındaki artışlara dikkat çekilen açıklamada, EGO Genel Müdürlüğünün bilet ücretlerini düşük seviyede tuttuğu için aylık 300 milyon lira zarar ettiği, bu zararın ABB'nin diğer bütçe kalemlerinden karşılandığı ifade edildi.

Her 10 yolcudan 4'ünün ücretsiz veya indirimli seyahat hakkından yararlandığı, bu durumun EGO'nun ve özel halk otobüsü işletmelerinin zararını artırdığı kaydedilen açıklamada, 30 büyükşehir belediyesinin Türkiye geneli ortalama kilometre başı tam bilet ücretinin 0,38 lira, öğrenci bilet ücretinin 0,22 lira olduğu ifade edildi. Ankara'da ise kilometre başı ücret tarifesinin tam bilette 0,26 lira, öğrenci biletinde 0,13 lira olduğu ve bu ücretlerin Türkiye ortalamasının altında kaldığının tespit edildiği bildirildi.

Gündem Haberleri