Türkiye'nin Otoyollarında Devrim: 86 Yeni Noktada Gişesiz Geçiş Dönemi Başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'nın duyurduğu, otoyollardaki 106 gişeden 20'si sonrası şimdi de 86 noktada daha gişesiz geçişin müjdesi! Trafikte yeni bir çağın kapılarını aralayan bu hamle, yollarımızda nasıl bir dönüşüm yaratacak? Detaylar haberimizde.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye genelindeki otoyollarda büyük bir dönüşümün müjdesini verdi. Bakan Abdulkadir Uraloğlu'nun yaptığı yazılı açıklama ile, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen toplam 106 gişeden 20'sinin zaten Serbest Geçiş Sistemi'ne dönüştürüldüğü, kalan 86 noktada ise sistemin devreye alınacağı bilgisi paylaşıldı. Bu yenilik, vatandaşların hızlı ve güvenli geçişini sağlamanın yanı sıra, gişe önlerinde yaşanan trafik akış düzensizliğine de son verecek.

Yenilikçi Bir Adım Daha: Serbest Geçiş Sistemi

Serbest Geçiş Sistemi'nin temel amacı, otoyollarda gişe şerit seçme zorunluluğunu ve hız düşümünü ortadan kaldırarak, trafik akışını kesintisiz hale getirmek. Bakan Uraloğlu, "Trafik akışının kesintisiz devam etmesi için otoyollarda gişesiz ücret toplanmasını sağlayan Serbest Geçiş Sistemi’ni Türkiye genelinde bulunan toplam 106 adet gişenin 20'sinde hayata geçirdik. 86 noktada daha bu sisteme geçiş yapacağız." dedi. Bu dönüşümle, trafik sorunlarını minimum seviyeye düşürmek ve vatandaşların yolda geçirdikleri zamanı azaltmak hedefleniyor.

İstanbul'da Dönüşüm Hız Kazanıyor

Özellikle İstanbul, bu dönüşümden en çok payı alan şehirlerin başında geliyor. Bakan Uraloğlu, "6 adedi İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde 20 noktada Serbest Geçiş Sistemi dönüşüm çalışmalarını tamamladık. İstanbul'un 5 farklı gişe bölgesinde daha bu uygulamayı planlıyoruz." ifadeleriyle İstanbul'daki trafik akışının daha da hızlanacağının altını çizdi.

Gelecek Planları ve Beklentiler

Dönüşümün tamamlanmasıyla birlikte, Mahmutbey, Çamlıca, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Kurtköy ve Şekerpınar gibi önemli geçiş noktalarında zaten bir değişim yaşandı. Yapılan planlamaya göre, Gebze, Samandıra, Ispartakule, Avcılar, Hadımköy gibi yeni noktaların da yakın zamanda dönüştürülmesi bekleniyor.

Bu dönüşüm, sadece trafik akışını hızlandırmakla kalmayıp, aynı zamanda çevre dostu bir yaklaşım olarak da öne çıkıyor. Daha az araç dur-kalk hareketi, daha az yakıt tüketimi ve dolayısıyla daha az karbon emisyonu anlamına geliyor. Böylece, Serbest Geçiş Sistemi hem zaman hem de çevre açısından büyük bir kazanç sağlıyor.

Sonuç

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bu önemli adımı, Türkiye'de otoyol kullanımını daha verimli, hızlı ve çevre dostu hale getirme yolunda devrim niteliğinde. Vatandaşların trafikte geçirdiği zamanın azalması ve trafik akışının kesintisiz hale gelmesi, sosyal ve ekonomik açıdan büyük yararlar sağlayacak. Türkiye, altyapı ve ulaşım konusunda attığı bu cesur adımlarla, modern ve sürdürülebilir şehircilik anlayışında yeni bir döneme giriyor.

Gündem Haberleri