Zafer Partisi lideri Özdağ'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na şartlı destek mesajı

Zafer Partisi lideri Özdağ'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na şartlı destek mesajı

Zafer Partisi lideri Özdağ'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na destek mesajı. Destek verirken bazı şartlar öne sürüldü.

Zafer Partisi lideri Özdağ'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na şartlı destek mesajı: Zafer Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemek için bazı şartlar öne sürdü. Yaptığı açıklamada; "PKK artıklarından, FETÖ iltisaklılarından ve saray rejiminin kurucularından kaybedeceğiniz oyun çok daha fazlasını Atatürk'ün koyduğu ilkelere bağlı ve milli, üniter, laik devleti benimseyen yurttaşlardan alacağınız oylarla telafi edeceksiniz. Bu ilkeleri desteklerseniz Zafer Partisi olarak biz de sizi destekleriz." diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'na mesaj gönderdi.

Ayrıca Özdağ yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim için 14 Mayıs tarihin işaret etmesinin erken seçime karşılık geldiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrardan aday olabilmesi için yapılması gereken bazı düzenlemelerin olduğunu söyleyen Özdağ konuşmalarına şöyle devam etti;

"Kendisinin Meclisi bir seçime götürmesi durumunda aday olması mümkün değil. Tekrar aday olması anayasaya göre 360 milletvekilinin kabul oyuyla gerçekleştirilecek bir düzenlemeyle mümkün olacaktır." şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU ACİLEN BU ÇEVRELERDEN UZAKLAŞMALI

Zafer Partisi lideri Özdağ Millet İttifakı içerisinde yer alan CHP'nin çeşitli çevreler tarafından kuşatma altında olduğu ifade etti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu çevrelerden derhal uzaklaştırılması gerektiğini ifade etti.

ATATÜRK'ÜN KURDUĞU DEVLETİ SORGULAMAK HİÇ KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR

Özdağ konuşmalarında Atatürk'ün partisinin Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu'na Atatürk'ün koltuğunda oturduğunuzu hatırlayın diyerek konuşmalarına şöyle devam etti;

"Sayın Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün partisinin Genel Başkanı olduğunuzu, Atatürk'ün koltuğunda oturduğunuzu hatırlayın ve bu bahsettiğim PKK artıklarını, saray artıklarını, FETÖ artıklarını etrafınızdan uzaklaştırın.

Ayrıca Parlamenter demokrasiye geçiş belgesi adında yayınlamış olduğunuz belgede 1921 Anayasasından hareket ettiğinizi açıklamışsınız. Bunun devleti yeniden kurmak olduğunu siz de biliyorsunuz. Ancak, Atatürk devleti doğru temeller üzerine kurmuştur. Atatürk'ün kurduğu devleti sorgulamak, hiç kimsenin haddi değildir. Bu Atatürk'ün kurduğu partinin hiç haddi değildir, olmamalıdır." ifadelerinde bulundu.