Sözleşmeliye kadro düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'nda

Sözleşmeliye kadro düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'nda

TBMM Genel Kurulu'nda Devlet Memurları Kanunu Teklifi ve Sözleşmelilerin Kadroya Geçişine İmkan Sağlayacak Olan Düzenleme kapsamında görüşme yapıldı.

Son dönemde gündemi meşgul eden konuların başında gelen sözleşmeliye kadro hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşme sağlandı. Devlet Memurları Kanunu Teklifi ve Sözleşmelilerin Kadroya Geçişine İmkan Sağlayacak Olan Düzenleme kapsamında konuya ilişkin öneriler TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldü.

TBMM GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

TBMM Genel Kurulu'nda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve İYİ Parti'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmezken siyasi parti gruplarının önerileri ayrı ayrı ele alındı. CHP'nin "orman varlığı", İYİ Parti'nin "Uygur Türkleri", HDP'nin "kuraklık" konusunda araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergelerinin ön görüşmelerinin yapılmasına ilişkin görüşler sunuldu.

İYİ PARTİLİ AYDIN ADNAN SÖZ ALDI

İYİ Parti Grubu'nun Uygur Türkleri önerisi üzerinde söze başlayan İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, ''İktidar, uzun süre soydaşlarımızın yaşadığı zulme ısrarla sessiz kalmış, adeta göz yummuştu. Doğu Türkistan'da yaşanan baskılar ve zulüm bu dönemde artmaya devam etmiş, uluslararası hukukun insanlığa karşı suç olarak tanımladığı nitelikte vahim, kitlesel ve sistematik ihlaller halinde sürmüştür.'' dedi. CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan ise "Birleşmiş Milletler'e göre 2 milyon, ABD'ye göre 3 milyon civarında; içinde bilim insanı, sanatçı, öğrencilerin de bulunduğu ve diğer Müslüman azınlıkların yer aldığı birçok kişinin bu kamplarda zorla tutulduğu ve sayısız işkencelere maruz kaldığı vurgulanmaktadır." sözlerine yer verdi.

AK PARTİ KONYA MİLLETVEKİLİ KONUYU DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, konu hakkında iktidara yönelik eleştirilere yanıt vererek ''Sayın Cumhurbaşkanı'mız sessiz kalır mı? Hangi zulme, haksızlığa sessiz kalmış; hangi soydaşın, hangi dindaşımızın hakkının savunulması noktasında geri adım atmış? Cumhurbaşkanı'mızı bilenler, yakından uzaktan tanıyanlar asla böyle bir şey olmayacağını bilirler ama buna rağmen eğer siyaset yapmak için gelip kürsüde bunları bu şekilde söylüyorsak ona pes diyorum.'' ifadelerini kullandı. Görüşmelerin ardından yapılan oylamada İYİ Parti, HDP ve CHP'nin grup önerileri de kabul edilmedi.

Genel Kurulda daha sonra Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi. Konuya dair gelişmeler takip ediliyor.