Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı açıklaması! Partili olmayacak

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı açıklaması! Partili olmayacak

Türkiye'nin en çok gündeminde yer alan konulardan biri haline gelen Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi.

En çok merak edilen ve gündemde yer alan konulardan biri haline gelen Cumhurbaşkanı adaylığı ve seçimi konusunda gözlerin çevrildiği isim haline gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Gaziantep'te Muhtarlar, STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri Buluşması’nda önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı bu açıklamalarda yeni Cumhurbaşkanı için hangi vaatlerin bulunduğu ifade edildi.

MAL VARLIĞIMI İNTERNET SİTESİNE KOYDUM!

Bir siyasetçinin nasıl olması gerektiği konusu hakkında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, ”Çalıyor ama iş de yapıyor. Ya, bir de çalmayan ama iş yapan birisi gelsin. Onu aramanız lazım. Bir politikacı, politika yaptığı süre içerisinde zenginleşiyorsa bilin ki malı götürüyordur. Ahlaklı bir siyaset zor bir iş. Siyasete girdiğim gün mal varlığımı internet siteme koydum. Çalmadık, çırpmadık, haram lokma yemedik. Ama dikkat ederseniz kimse mal varlığını açıklamaz. Niye açıklamıyorsun? Madem siyasete girdin, toplumun sorunlarını çözeceksin o zaman cam gibi tertemiz olacaksın. Önden bakınca arkan da görünecek. Yani arkadan dolap çevirmeyeceksin millete.” şeklinde konuştu.

Bununla birlikte de Cumhurbaşkanı seçimi konusunda 14 Mayıs tarihinde olacağının açıklanmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu da açıklamalarda bulundu.

PARTİLİ OLMAYACAK!

Yeni gelecek olan Cumhurbaşkanının nasıl olması gerektiği konusunda açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “İnşallah yeni cumhurbaşkanınız partili olmayacak, daha yukarıda olacak. Anayasaya göre yemin edecek, kazandıktan sonra partisinden ayrılacak ve yeminli partisiz bir cumhurbaşkanı olarak görev yapacak. Böylece cumhurbaşkanı, devletin sigortası konumunda olacak. Bugün partili olabilir, ama meclise yemin etmeye gittiğinde partisiz bir cumhurbaşkanı olacak.” şeklinde konuşarak bir bakıma altılı masa olarak aday olacak kişinin vaatleri konusunda da bilgi vermiş oldu.