1000 TL pandemi sosyal yardımı başvurusu nasıl yapılır? eDevlet başvuru sonucu sorgulama sayfası

1000 TL pandemi sosyal yardımı başvurusu nasıl yapılır? eDevlet başvuru sonucu sorgulama sayfası

1000 TL pandemi sosyal yardım başvurularının ödemelerinde süreç devam ediyor. Başvuruların e-Devlet kapısı üzerinden T.C. kimlik numarası ile alındığı 1000 TL sosyal yardım başvuru sonuçlarını sorgulaması da yine aynı sayfadan yapılıyor.

Koronavirüs salgını sürecinde verilen 1000 TL pandemi sosyal yardım ücretlerinin başvuruları devam ediyor. 3.faz dönemi, dinamik dönem olarak açıklanmış 4. faz yerine başvuruların 3. faz döneminden devam edeceği açıklanmıştı. Bakanlığın sayfasından da yapılan 1000 TL pandemi sosyal yardım başvuru sonuçları için geri sayım başladı.

1000 TL PANDEMİ SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Pandemi sosyal yardım desteği olarak bilinen 1000 türk lirası yardım başvurusu, e-Devlet kapısı ile internetten kolay bir şekilde yapılıyor. Fakat yoğunluğun önüne geçebilmek adına T.C. Kimlik Numarası'nın son hanesine göre haftanın belirli zamanlarında sosyal yardım desteği için başvuru işlemi alınıyor.

1000 TL PANDEMİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR? 

e-Devlet’ten 1000 TL sosyal yardım parasının sonuçlarını sorgulamak için e-Devlet hesabınıza girin. Ardından çıkan sayfada arama yerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından ‘Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama’ bölümüne giriş yapın. Sonrasında sorgulamak için butona basın.

1000 TL pandemi sosyal yardım başvuru sorgulama sayfası da başvuru ekranıyla aynı sayfada bulunuyor. Bundan dolayı başvurunuzu bitirmenizin ardından sonuçları başvuru sayfasından görüntüleyebilirsiniz.

1000 TL PANDEMİ SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? 

Başvuranların hanesinde aşağıda paylaşılan şartlarda bulunan birinin bulunması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmayacağı kaydedildi:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten yararlananlar,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden yararlananlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlananlar

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, süresi uzatılan teşvik ve destekleri açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Cumhurbaşkanı kararıyla ‘Normalleşme Desteği’nin 30 Haziran 2021 tarihine dek uzatıldığını belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla, ‘Normalleşme Desteği’nin 30 Haziran 2021'e kadar uzatıldığını vurgulayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 3 ay olan faydalanma süresinin ise 6 aya çıkarıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla, İşsizlik Sigortası Kanunu'nun geçici 10, 19, 21 ve 26. maddelerindeki bazı sürelerin uzatılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) iş gücü piyasasına etkilerini en aza indirmek ve istihdamı desteklemek için Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun'un yürürlüğe girmesinin arkasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla süresi uzatılan teşvik ve desteklere ilişkin yazılı açıklama yapan Selçuk, normal çalışma düzenine geçen iş yerleri için Normalleşme Desteği adı altında verilen bu desteklerin süreceği bilgisini paylaştı.